Volejbalisti Unicefu obsadili štvrté miesto

TA3, SITA
10.3.2013 19:33

Bratislavčania prehrali v nedeľňajšom dueli Final Four o konečnú tretiu pozíciu na domácej palubovke v Hant aréne s hráčmi rakúskeho tímu Hypo Tirol Innsbruck tesne 2:3, pričom nevyužili sedem mečbalov.

Final Four Stredoeurópskej ligy vo volejbale mužov v Bratislave (Hant aréna) - výsledok:

Volley Team UNICEF Bratislava (SR) - Hypo Tirol Innsbruck (Rak.) 2:3 (-21, -23, 21, 19, -15)

122 minút, rozhodovali: Seifried (Slovin.), Hodoň (SR), 500 divákov

Zostavy:

UNICEF: Končál, M. Hukel, Paták, Benčič, Sunder, Kašper, liberá Kubš a Hruboška (Csicsay, Kauliakamoa. M. Hriňák)

Hypo: Kaszap, Szabó, Boff, Koraimann, Cebron, Mihalj, libero Laure (Tusch, Carletti, Jimenez)

Zápas o bronz začal lepšie Innsbruck, keď viedol 6:2 a neskôr 8:5. Domáci náskok postupne znižovali a pri kvalitnom servise Sundera dokonca vyrovnali na 8:8. Domáci zlepšili príjem a útok a onedlho už viedli 12:11, na čo tréner hostí Chrtiansky reagoval timeoutom. Rakúšania napokon vyhrali prvý set 25:21.

V druhom dejstve nastúpili obaja súperi bez zmien a lepšie začali opäť hostia, keď viedli 5:2. Sundera nahradil Hriňák a namiesto Končála prišiel Kauliakamoa. Domáci pri servise Hukela vyrovnali na 5:5. Oba tímy sa potom ťahali bod po bode, ďalší brejk získal Innsbruck a viedol 11:9. Rakúšania podobne ako v prvom sete ťažili aj v tomto z výborného servisu maďarského univerzála Szabóa a na druhom technickom timeoute už viedli 16:12. Volley Team ešte zabojoval a znížil na 19:22. Innsbruck však využil svoj druhý setbal a druhý set vyhral 25:23.

V treťom sete viedli hostia 6:4, Benčič esom znížil na rozdiel bodu. Innsbruck však mal navrch a onedlho mal náskok späť a viedol 8:5. Domáci sa ujali vedenia po dlhom čase (18:17). Set vo výbornej atmosfére vrcholil a po bloku Kašpera viedol UNICEF 20:19. Domáci príkladne bojovali v poli a získali za odmenu dôležitý brejk. Volley Team donútil súpera k chybám a tretí set vyhral 25:21.
Domáci boli nabažení z úspešnej koncovky setu a viedli v štvrtom 5:2. Po sérii chýb však Innsbruck vyrovnal. Innsbruck robil pod tlakom chyby a domáci zvýšili svoj náskok na 11:6. Na druhom technickom timeoute viedli domáci 16:15 a neskôr aj 20:17. Bratislavčania mali navrch a vypracovali si prvé setbaly za stavu 24:18. V poradí druhý využil blokom Hukel a duel išiel do tajbrejku.

Rozhodujúce dejstvo začali domáci perfektne a pri servise Patáka sa dostali do vedenia 5:1. Strany sa točili za stavu 8:4 pre UNICEF. Rakúšania si nevedeli dať rady z výborne hrajúcim Volley Teamom a Hukel zvýšil už na 9:4. Potom skvele vystihol úmysel hostí Paták a blokom upravil na 11:5. Prvý mečbal vybojoval Paták - 14:8. Innsbruck však vyrovnali na 14:14. Šnúru hostí prerušil až Szabó (15:14). Tri body po sebe potom získali hostia a obsadili konečné tretie miesto.

Hlas (zdroj www.volleyteam.sk):

Matej Hukel (najviac bodujúci hráč Volley Teamu UNICEF Bratislava): "Neuveriteľne nás mrzí táto prehra. Treba však zodvihnúť hlavy a pozerať sa dopredu. Prehrali sme naozaj tesne so špičkovými tímami, ktoré majú oveľa viac skúseností s takýmito podujatiami. Šťastnejší však nebudeme, ani neviem, čo by dnes pomohlo. Dreli sme naplno, ukázali sme, čo v nás je, viedli sme 14:8 v rozhodujúcom sete. Možno len nejaké zaklínadlo. Teraz sa však musíme plne koncentrovať na play-off, aby sme uspeli v domácej súťaži. Osobne by som najradšej zostal hrať na poste univerzála, aj keď moja výkonnosť nie je taká, akú by som si predstavoval. Verím, že sa budem stále zlepšovať, aby som bol so sebou spokojný takisto ako tréner."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok