Verejnosti v stredu predstavia projekt petržalskej plavárne

TA3
10.3.2013 11:59

Projekt prvej verejnej plavárne v bratislavskej Petržalke v stredu 13. marca ukáže mestská časť verejnosti. V Cik Cak Centre na Jiráskovej ulici sa prezentácia začne o 17.00 h.

Verejnosti v stredu predstavia projekt petržalskej plavárne
SITA

Plavecký päťdráhový bazén s kapacitou vyše 60 návštevníkov, zážitkový bazén s atrakciami pre takmer 50 ľudí, detský bazén pre 12 chlapcov a dievčat a whirlpool pre relax v horúcej vode s kapacitou päť ľudí. Saunový svet, soláriá či občerstvenie. To všetko podľa mestskej časti nájdu Bratislavčania v novej plavárni.
Hlavný bazén by pritom mal mať dĺžku 25 metrov a šírku približne 12 metrov. "Prevládli zrelé úvahy, ktoré zamietli výstavbu 50-metrového bazéna, pretože by to bolo veľmi nezodpovedné s ohľadom na náklady na budúcu prevádzku bazéna," hovorí starosta Petržalky Vladimír Bajan. Počíta s tým, že denne by sa mohlo na plavárni vystriedať v priemere okolo 640 návštevníkov.

Plaváreň umiestnia v lokalite medzi Jiráskovou a Markovou ulicou na parcele s výmerou 5264 štvorcových metrov (m2). Petržalka ju dostala do správy od mesta za účelom výstavby plavárne ešte vlani v júni. Možností, kde by ju postavila, však bolo viac. Jednou z nich bol aj areál výstaviska Incheba, miestni poslanci však voči tomu mali výhrady.

Bajan tvrdí, že celkové náklady na výstavbu plavárne by sa podľa slov odborníkov mali vyšplhať na 3,3 milióna eur bez DPH. "Veríme, že cenu ešte môže upraviť elektronická aukcia. Financovať ju budeme čiastočne zo zisku z odpredaja akcií Dexia banky, ktorý sme realizovali v minulosti, a čiastočne z úveru, podmienky ktorého bude na niektorom z najbližších rokovaní schvaľovať zastupiteľstvo," dodáva starosta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok