Hygienici našli konské mäso vo viacerých zariadeniach

TASR
7.3.2013 13:51

Hygienici kontrolovali v súvislosti s kauzou konské mäso slovenské zariadenia spoločného stravovania, vrátane školských a predškolských zariadení. Potraviny s konským mäsom našli vo viacerých z nich.

Hygienici našli konské mäso vo viacerých zariadeniach
SITA

Lasagne Bolognese Nowaco hľadali hygienici v 1873 zariadeniach, z toho zariadení spoločného stravovania bolo 1148 a školských a predškolských zariadení 725. Spomínané lasagne s konským mäsom sa našli v piatich zariadeniach.

Výstražný systém upozornil aj na výrobky v školských zariadeniach, v ktorých ale neboli určené pre deti. Hygienici lasagne objavili napríklad v školskej jedálni pri Základnej škole Reformovanej kresťanskej cirkvi v Rožňave. "Podľa vyjadrenia vedúcej školskej jedálne v mesiaci október 2012 si zakúpila uvedený výrobok pre vlastnú potrebu," uviedol úrad. Informuje ďalej, že v zariadení pri materskej škole Záhorská Ves bolo v auguste 2012 dodané jedno balenie Lasagne Bolognese Nowaco, ktoré si súkromná osoba objednala cez školskú jedáleň. Deťom uvedený výrobok nebol podaný.

Hovädzí burger s konským mäsom hľadali hygienici v 1161 zariadeniach, z toho 768 boli zariadenia spoločného stravovania a 393 boli školské a predškolské zariadenia. Výrobok našli v ôsmich prevádzkach. Úrad verejného zdravotníctva požiadal regionálne úrady verejného zdravotníctva  o zvýšenú pozornosť a námatkovú kontrolu aj v ostatných zariadeniach spoločného stravovania, ktoré sa v poskytnutom distribučnom zozname prevádzok nenachádzali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok