Majstrovstvá bez Višňovského a asi aj Baranku, Bartoviča a Mikúša

SITA, TA3
7.3.2013 11:54

Hokejový obranca Ľubomír Višňovský z New York Islanders a pravdepodobne aj útočníci Milan Bartovič s Jurajom Mikúšom zo Slovana Bratislava sa nezúčastnia na tohtoročných majstrovstvách sveta, ktoré budú hostiť Štokholm a Helsinki.

Po návrate z pracovnej cesty v zámorí to vo štvrtok potvrdil tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. "Počas cesty v Amerike sme sa dozvedeli o dvoch nových zraneniach. Ide o Juraja Mikúša a Milana Bartoviča. Mikúš je už po operácii, na Bartoviča ešte len čaká. Nevieme, ako sa to s nimi bude vyvíjať, či vôbec nastúpia do prípravy, alebo sa pre nich skončila sezóna," informoval 65-ročný hokejový odborník z Klimkovic, ktorý v zámorí sledoval dovedna päť stretnutí NHL.

V New Yorku sa po zápase Islanders stretol s obrancom Višňovským. "Ľubo ako jediný z hráčov zo zámoria už nechce reprezentovať na majstrovstvách sveta. Povedal, že sa chce venovať iba klubu a po sezóne rodine. Nemyslí na prípravu pred MS a domnieva sa, že by nám veľmi nepomohol. Jeho rozhodnutie chápem, pretože už absolvoval veľa svetových šampionátov a teraz už nemá záujem," informoval tréner Vůjtek a doplnil: "Zatiaľ sme s ním hovorili len o MS."

Nepravdepodobný je aj štart obrancu Ufy Ivana Baranku, ktorý sa zranil v závere januára. Správy z Ruska hovorili o problémoch s achilovkou. "Definitívne to ešte nie je, ale vyzerá to zle. Je po operácii, liečenie sa predpokladá od šiestich týždňov do troch mesiacov. Rovnaký problém má teraz aj na druhej nohe a uvažuje o ďalšej operácii," povedal vo štvrtok hlavný kouč slovenskej reprezentácie.

Slovensko začne majstrovstvá sveta 2013 v Helsinkách 3. mája súbojom s Francúzskom. Ďalšími súpermi obhajcov strieborných medailí na severe Európy budú postupne Fínsko (4. mája), Nemecko (6. mája), Lotyšsko (9. mája), Rakúsko (10. mája), Rusko (12. mája) a USA (14. mája). Do štvrťfinále postúpia prvé štyri tímy zo skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok