Chávez zomrel na infarkt, vyhlásil veliteľ prezidentskej stráže

TASR
7.3.2013 08:53

Venezuelský prezident Hugo Chávez zomrel na rozsiahly srdcový infarkt po veľkom utrpení a potichu šepkal, že chce ďalej žiť, uviedol v stredu veliteľ venezuelskej prezidentskej stráže.

Chávez zomrel na infarkt, vyhlásil veliteľ prezidentskej stráže
SITA

"Nemohol hovoriť, ale povedal to svojimi perami, že 'Nechcem zomrieť, prosím, nenechajte ma zomrieť,' pretože miloval svoju krajinu, obetoval sa pre svoju krajinu," povedal generál José Ornella pre agentúru AP.

Dodal, že posledné dva roky strávil s Chávezom, vrátane prezidentových posledných chvíľ, keď bojoval s nešpecifikovanou rakovinou v panvovej oblasti.

Ornella poskytol rozhovor agentúre AP pred vojenskou akadémiou, v ktorej je uložené Chávezovo telo. Povedal, že prezidentova rakovina bola v čase smrti v pokročilom štádiu, ale neposkytol žiadne podrobnosti. Neodpovedal na otázku, či sa choroba rozšírila do pľúc.

Vláda v predvečer Chávezovej smrti informovala, že u prezidenta sa objavila závažná nová infekcia dýchacích ciest. Bola už druhá, ktorú úrady oznámili, odkedy sa prezident podrobil 11. decembra minulého roku štvrtej operácii na Kube.

Venezuelskí predstavitelia nepovedali, akým druhom rakoviny Chávez trpel, ani odkiaľ konkrétne mu odstránili nádory.

Chávez zomrel v utorok vo veku 58 rokov. Po poslednej operácii z decembra sa u neho prejavili viaceré komplikácie a odvtedy sa neobjavil na verejnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok