V stávke sú životy ľudí. Protiofenzíva Ukrajiny však napreduje, uisťuje Zelenskyj

ta3 tasr
2.9.2023 22:33

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu zdôraznil, že protiofenzíva jeho armády zameraná na oslobodenie Ruskom okupovaných ukrajinských území napreduje. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

"Ukrajinské sily postupujú dopredu. Napriek všetkému a bez ohľadu na to, čo kto hovorí. Napredujeme a to je najdôležitejšie. Sme v pohybe," napísal Zelenskyj na platforme Telegram.

V stávke sú životy ľudí

Ukrajinské vedenie opakovane kritizovalo západných expertov za ich názory, že protiofenzíva postupuje pomaly a bez očakávaných prelomov na frontovej línii. Zelenskyj osobne ostro vystúpil proti ohováračom protiofenzívy. V júni napríklad povedal, že krvavý boj zameraný na prerazenie rozsiahlych systémov ruskej obrany nie je "hollywoodsky film", a zdôraznil, že v stávke sú životy ľudí, ukrajinských vojakov.

Kyjev spustil protiofenzívu v júni a jej cieľom je oslobodiť Luhanskú, Doneckú, Záporožskú a Chersonskú oblasť, ktoré čiastočne okupujú ruskí vojaci. Kyjev chce tiež naspäť získať čiernomorský Krymský polostrov, ktorý Rusko v rozpore s medzinárodným právom anektovalo v roku 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok