Masívne pátranie. Z väzenia utiekol muž, ktorý zabil svoju priateľku

ta3/čtk
2.9.2023 07:40

Stovky policajtov a ďalších príslušníkov bezpečnostných zložiek v piatok pátrali v americkom štáte Pensylvánia už druhý deň po trestancovi, ktorý utiekol z väznice v meste West Chester. Podarilo sa mu to iba týždeň po tom, čo mu súd udelil doživotný trest za vraždu priateľky, ktorú pred zrakmi jej dvoch malých detí spáchal v roku 2021.

Masívne pátranie. Z väzenia utiekol muž, ktorý zabil svoju priateľku
TASR/AP/Carlos Gonzalez

Na úteku je väzeň, 34-ročný Danelo Cavalcante, brazílsky občan, ktorého úrady stíhajú za vraždu aj v domovskej krajine. O jeho úteku vo štvrtok informoval šéf väznice Howard Holland. Žiadne podrobnosti o tom, ako sa mu to podarilo, ale neoznámil.

Naposledy bol Cavalcante videný ako mieri z väznice pozdĺž cesty do vedľajšej obce, potom zmizol bez stopy. Úrady varovali obyvateľov v okruhu deviatich kilometrov okolo väznice, aby boli nanajvýš opatrní. "Ak ho zbadáte, nekontaktujte ho. Považujeme ho za extrémne nebezpečného," uviedla prokurátorka okresu Chester Deb Ryanová.

Policajti väzňa hľadali aj s pomocou vrtuľníkov, dronov a cvičených psov. Sústreďovali sa pritom na železničné trate, cesty a rieky, po ktorých sa dá dostať preč z danej oblasti. Podľa Ryanovej sa Cavalcante zrejme snaží utekať smerom na juh, zatiaľ ale nie sú dôkazy, že opustil širšie okolie väznice.

Cavalcante sa zdržiaval v USA ilegálne po tom, čo utiekol z Brazílie do Portorika pred stíhaním za vraždu, ktorú podľa vyšetrovateľov spáchal vo svojej vlasti roku 2017.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok