Veľký Krtíš hlási nárast neregulárnej migrácie. V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu

ta3 tasr
1.9.2023 22:41

V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie. Tá umožní využiť legislatívne nástroje na efektívnejšie zaistenie potrebných procesov. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Dodal, že neeviduje dosiaľ žiadne narušenie verejného poriadku zo strany cudzincov s neoprávneným pobytom na území SR.

Veľký Krtíš hlási nárast neregulárnej migrácie. V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu pre neregulárnu migráciu
TASR/AP (ilustračné)

"Chápeme, že vzniknutá situácia môže spôsobovať obavy medzi občanmi, preto vyvíjame všetko úsilie k tomu, aby sme čo najrýchlejšie a najefektívnejšie vyriešili aktuálny stav," uviedol rezort vnútra.

Vytypovaním vhodnej lokality na vybavovanie cudzincov mimo obytnej zóny na okraji mesta Veľký Krtíš chce ministerstvo zabezpečiť komfort a bezpečnosť miestnych obyvateľov a zároveň zrýchliť vybavovacie procesy. "Bezpečnosť je naším hlavným záujmom," uistil rezort.

Dlhodobé hľadisko

Ministerstvo vnútra deklaruje, že okrem operatívnych opatrení podniká aj kroky k vyriešeniu neregulárnej migrácie z dlhodobého hľadiska. Cieľom je udržať bezpečnosť a nerušený každodenný život občanov a samospráv.

"Vyzývame občanov, aby sa v prípade podozrenia z narušenia verejného poriadku alebo z podozrenia z páchania trestného činu neváhali obrátiť na políciu," dodal rezort.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok