Schmiedlová sa lúči s US Open. Nad jej sily bola Číňanka Wang Sin-jü

ta3 tasr
1.9.2023 19:36

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Číňanke Wang Sin-jü podľahla 6:4, 3:6, 2:6. Slovensko tak prišlo v New Yorku aj o posledné želiezko v singli. Schmiedlová na záverečnom podujatí veľkej štvorky vyrovnala svoje maximum z roku 2015.

Schmiedlová sa lúči s US Open. Nad jej sily bola Číňanka Wang Sin-jü
TASR/AP

Schmiedlová mala hneď v druhej hre zápasu s Wang Sin-jü k dispozícii brejkbal, no nevyužila ho. Obe hráčky si držali servis až do desiateho gemu. Za stavu 5:4 premrhala Schmiedlová vedenie 40:0, na napokon premenia piaty brejkbal a prvý set sa stal jej korisťou. Najlepšia slovenská singlistka hrala v rozhodujúcich momentoch koncentrovane a robila menej nevynútených chýb.

Odplata augustovej prehry

V úvode druhého setu nevyužila Schmiedlová tri brejkbaly na 2:0 a za stavu 2:2 stratila servis. Číňanka následne potvrdila brejk čistou hrou, v deviatom geme opäť zobrala Schmiedlovej podanie a vynútila si tretie dejstvo. Na jeho začiatku prehrávala 0:2, potom však vďaka aktívnej hre s množstvom víťazných úderov získala šesť gemov za sebou a postúpila do osemfinále, v ktorom nastúpi proti nasadenej desiatke Češke Karolíne Muchovej. Schmiedlovej odplatila prehru z augustového turnaja WTA v Prahe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok