Boj o hlasy voličov: Ak plánujete voliť Pirátsku stranu – Slovensko, toto by ste mali vedieť

ta3
3.9.2023 00:00

Predčasné parlamentné voľby sa blížia. V sérii článkov vám postupne prinesieme základné informácie o všetkých 25 subjektoch, ktoré 30. septembra 2023 zabojujú o hlasy Slovákov. Prečítajte si základné informácie o Slovenskom hnutí obrody.

pirati.jpg

Aby bola zachovaná nestrannosť, s použitím generátora náhodných čísel sme vyžrebovali poradie 25 politických subjektov, kandidujúcich v predčasných parlamentných voľbách, v akom o nich publikujeme články na webe ta3.com. Poradie teda nekorešponduje s ich prideleným číslom, s ktorým budú kandidovať. 

Základné informácie

Pirátska strana – Slovensko, nazývana aj ako Slovenskí Piráti, je slovenská mimoparlamentná politická strana. Na Ministerstve vnútra SR bola zaregistrovaná na začiatku septembra 2010. Pod aktuálnym názvom figuruje od 22. novembra 2019, predtým sme ju poznali ako NÁŠ KRAJ (2010 – 2015), SME RODINA (2015), VÁŠ KRAJ (2015 – 2018), KOREKTÚRA – Andrej Hryc (2018 – 2019).

Aktuálne je predsedníčkou strany Zuzana Šubová.

Strana sa považuje za centristickú; v oblasti ekonomiky a hospodárstva za pravicovú, v sociálnej oblasti za ľavicovú. Otvorene priznáva, že vzorom strany je Česká pirátska strana.

Program strany

Pirátska strana uverejnila takýto program:

1. Znemožníme politikom dosadzovanie svojich ľudí do úradov. Urobíme to pripravenou zmenou zákona o štátnej službe.

2. Znemožníme tunelovanie verejných financií politickými stranami a nastrčenými funkcionármi. Urobíme to pripravenými zmenami v systéme otvoreného vládnutia. Klepneme po prstoch každému, kto sa priblíži k verejným financiám – našim peniazom s úmyslom kradnúť.

3. Nadradíme moc občanov nad moc volených funkcionárov. Urobíme to pripravenou úpravou referenda, zmenou volebného zákona, zmenami v ústave a nevyhnutnými zmenami v správe štátu.

4. Pripravenú digitálnu transformáciu použijeme ako prostriedok na boj s korupciou, na kontrolu použitia verejných financií, na zjednodušenie administratívy a odstraňovanie byrokracie.

5. Realizovaním uvedených štyroch bodov, ktoré máme vo volebnom programe, vznikne systém riadenia štátu, ktorý zvýši životnú úroveň a celkovú kvalitu života občanov vo všetkých oblastiach.


Reklama

Pirátska strana – Slovensko podľa knižnice reklám Meta za posledných 90 dní investovala do reklám na sociálnej sieti Facebook 455 €. Predsedníčka strany Zuzana Šubová na svojej fanpage na Facebooku podľa knižnice neinvestovala do reklám ani jedno euro.

Financovanie

Strana má svoj transparentný účet, na ktorom disponuje čiastkou 1 376,57 € (stav ku 1.9.2023). Najväčším výdavkom strany bola konzultácia v oblasti médií, za ktorú zaplatila takmer 1500 €.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok