Na letisko v ruskom Pskove útočili drony vypustené z Ruska, tvrdí Ukrajina

ta3/TASR
1.9.2023 12:19

Ukrajina tvrdí, že dronový útok, ktorý zasiahol v noci na stredu letisko v ruskom meste Pskov a poškodil tam niekoľko dopravných lietadiel, bol vykonaný z územia Ruska. Povedal to v piatok šéf Ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) Kyrylo Budanov.

Na letisko v ruskom Pskove útočili drony vypustené z Ruska, tvrdí Ukrajina
TASR/AP

"Drony použité pri útoku na leteckú základňu 'Kresty' v Pskove boli vypustené z Ruska," uviedol Budanov na sociálnych sieťach. "V dôsledku útoku boli zasiahnuté štyri ruské vojenské dopravné lietadlá IL-76. Dve boli zničené a dve vážne poškodené," dodal. Budanov ďalej uviedol, že zmienené lietadlá používalo ruské ministerstvo obrany na prepravu vojakov i nákladu.

Moskva v stredu obvinila Ukrajinu z nočných dronových útokov na šesť ruských oblastí vrátane zmieneného letiska v meste Pskov, ktoré leží neďaleko Estónska a Lotyšska a takmer 700 kilometrov severne od ukrajinskej hranice. Kremeľ taktiež informoval, že jeho vojenskí experti sa snažia zistiť, akými trasami sa takéto bezpilotné lietadlá pohybujú, aby "v budúcnosti zabránili takýmto situáciám".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok