Šťastie má podobu uzdravenia. Porazila som rakovinu, teší sa Michaela

ta3
1.9.2023 10:22

Príbeh Michaely Žemberovej z Nitry, ktorej v dvadsiatich piatich rokoch diagnostikovali rakovinu, pozná azda celé Slovensko. Mladá žena o svojom súperovi, s ktorým zvádzala boj o život, hovorila otvorene a najmä na sociálnych sieťach približovala nažívanie s chorobou.

Šťastie má podobu uzdravenia. Porazila som rakovinu, teší sa Michaela
Facebook/Michaela Žemberová

"Vo veku 25 rokov jej diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín, konkrétne Hodgkinov lymfóm. Ide o ochorenie lymfatického systému a lieči sa cyklami chemoterapií," písal pred niekoľkými mesiacmi regionálny web Nitradeň.

Diagnostikovaniu choroby predchádzalo hneď niekoľko príznakov. Michaela hovorí najmä o pokašliavaní, kašli a neskôr tiež o ekzéme na tele a nočnom potení sa. "Keď som sa objednávala na sono prsníkov, čo bola vlastne klasická preventívna prehliadka, pýtali sa ma, či chcem skorší termín alebo stačí až o pol roka. V tej chvíli som mala takú predtuchu, že by som mala ísť čím skôr. A dobre, že som tak spravila, lebo sono vlastne odhadilo nálezy na lymfatických uzlinách," priblížila v rozhovore pre regionálny web.

Michaela sa rozhodla o svojich zdravotných problémoch nemlčať, ba práve naopak. Na sociálnych sieťach približovala život s rakovinou, svoj boj a najmä svoje odhodlanie nevzdať sa. Pred dvomi týždňami v rámci príspevku na sociálnej sieti uviedla "dnes ráno som si asi prvýkrát uvedomila, čo všetko som absolvovala a zvládla. Kamoši, ja som zvládla 6 mesiacov tvrdej liečby rakoviny! Mišena, ja som na teba taká hrdá," adresovala slová sama sebe. "Verím, že všetko bude tak, ako má," dodala.

Najnovšie príspevky bojovníčky Michaely prezradili, že vyhrala. 

"Kamoši, včera som sa dozvedela jednu skvelú správu... Porazila som rakovinu!!!," uviedla v príspevkoch na sociálnych sieťach.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok