Rascová diéta: Vďaka obyčajnej korenine dokážete schudnúť a odvodniť sa

TA3/zm
30.9.2023 10:00

Rasca má nielen schopnosť spáliť tuky a urýchliť metabolizmus, ale tiež pomáha telu pri odvodňovaní.

Rascová diéta: Vďaka obyčajnej korenine dokážete schudnúť a odvodniť sa
Freepik

Táto aromatická korenina je pomerne charakteristická pre slovenskú kuchyňu. Vďaka jej vlastnostiam si ju zamilujete nielen pri varení, ale aj pri procese chudnutia.

Potvrdené výskumom

Rasca, ktorej v mnohých domácnostiach hovoria kmín, je perfektná na chudnutie. Klesanie ručičky na váhe uvidíte nielen vďaka zrýchlenému metabolizmu, ale aj preto, že táto korenina odvodňuje.

V jednej štúdií vedci rozdelili ženy na dve skupiny, pričom obe konzumovali na raňajky jogurt. Jedna polovica čistý, druhá s rascou. Môžete hádať, ktorým ženám sa darilo chudnúť rýchlejšie.

Liečivé účinky

Obsah železa v rasci zabraňuje únave, jeho konzumácia navyše znižuje riziko cukrovky, zlepšuje krvný obeh, pôsobí močopudne, má antiseptické účinky a zlepšuje imunitu. A ak hľadáte zdravé chudnutie, potom do toho určite choďte s rascou. V rámci jej konzumácie prospejete organizmu celkovo. V prvom rade, eliminujete prekyslenie organizmu, čo býva jeden z faktorov, prečo sa nedarí ženám schudnúť. Bežné diéty plné prijímania zeleniny, zvyknú ženy nafukovať. Pri rasci vám to rozhodne nehrozí, keďže zabraňuje nadúvaniu. V tomto prípade sa odporúča konzumácia rascového čaju.

Rascový čaj

Princíp samotnej diéty spočíva v popíjaní rascového čaju. Na pollitra vody budete potrebovať dve polievkové lyžice tohto korenia. Povarte ich a môžete popíjať počas celého dňa po dobu aspoň jedného týždňa. Ak čaje neobľubujete, môžete piť aj rascovú vodu. Príprava je rovnaká, akurát necháte korenie vo vode lúhovať až do rána a pijete vlažný odvar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok