Banská Bystrica zdolala Trenčín 3:0

SITA
6.11.2011 23:39

HC ´05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 3:0 (0:0, 0:0, 3:0).

Banská Bystrica zdolala Trenčín 3:0

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 19. kolo:

HC ´05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Góly: 47. J. Sýkora (Češík), 49. Tománek (T. Hričina), 54. T. Hričina (Tománek, Cebák)
Vylúčení: 5:7, navyše: Jokila a Krisstoffersson (obaja Banská Bystrica) za nešp, správanie na 10 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: V. Baluška - Orolin, J. Tvrdoň, 1517 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Haverinen, Kolba, P. Huba, Kubka, Cuník, Paľov, Bambúch - Tománek, Jokila, T. Hričina - J. Sýkora, Češík, Kútny - Marcinek, Heizer, Krisstoffersson - F. Novák, Petro, M. Kokavec
Trenčín: V. Kováč - Bolf, Gabriš, Hlubuček, E. Bednár, Martin Chovan, Imrich, Štindl - Pardavý, M. Daňo, T. Melichárek - Tybor, Sojčík, R. Tvrdoň - O. Mikula, A. Šťastný, M. Filo - Radulay, P. Kopecký, Koložváry

Banskobystričania, nabudení piatkovým víťazstvom nad lídrom so Skalice, chceli pokoriť aj ďalší kvalitný celok z vrchných priečok extraligy z Trenčína a podriadili tomu aj taktiku. V prvej tretine mali domáci viac šancí i miernu prevahu, ale brankár Kováč neriešil obzvlášť nebezpečné situácie. V 6. min sa však ako prví hostia dostali do slušnej príležitosti, keď A. Šťastný unikol po ľavej strane až pred Chorošuna, ale neprekonal ho. Na opačnej strane o dve minúty neskôr zavaril brankárovi Dukly Kútny, dostal za jeho chrbát puk, ale v bránkovisku ho nemal kto posunúť za čiaru. V 10. minúte hrozili "barani" v presilovke, Kútny prestrčil z medzikružia puk k Češíkovi, ktorý sa pohotovou strelou pri pravej žrdi nepresadil pred Kováčom. V 15. a 20. minúte to skúšal Kokavec z ľavého kruhu, ale ani on dobrými strelami nenašiel recept na gólmana hostí.

Aj v druhej tretine pokračoval viac bojovný hokej. Iba málo momentov zaujalo, napríklad v 25. min Kopecký prešiel po ľavej strane, prihral na pravú Radulayovi a jeho tvrdú strelu zneškodnil Chorošun. O tri minúty neskôr Tománek vysunul Jokilu do šance, ale pri zakončení prišiel o puk. Nebezpečná bola presilovka Trenčanov v 29. minúte, Bolf od modrej čiare poriadne zamestnával defenzívu baranov i brankára. V druhej polovici zápasu to skúšali pred Kováčom Češík s Kútnym, ale ani trenčiansky gólman sa nedal prekvapiť, zahriala ho aj strela Tománka v 38. minúte z hornej časti pravého kruhu.

Až v tretej tretine diváci videli kvalitnejší hokej, hlavne z domácej strany. Do vedenia sa mohol dostať Trenčín, zásluhou Tvrdoňa v 45. min, no z dvoch metrov neprekonal Chorošuna. O dve minúty sa však dostali do šance domáci hokejisti, po vhadzovaní najprv Češík neuspel pred Kováčom, ale k odrazenému puku sa dostal Sýkora, ktorý bekhendom poslal puk do ľavého horného rohu trenčianskej bránky. Baranov gól nabudil a v 49. min aktivita priniesla aj druhý gól, keď Tománek prešiel od mantinelu až pred bránku a na dvakrát prekonal Kováča. Hostia ešte mohli znížiť, ale pred Chorošunom neuspel Daňo a po ňom ani pri ľavej žrdke Pardavý. V 54. min z pravej strany vystrelil Tománek, Kováč vyrazil puk rovno pred Hričinu a ten sa nemýlil - 3:0. V 57. min sa ešte Kútny rútil sám na brankára Kováča, ale neuspel. V závere pribudlo nervozity, hlavný rozhodca Vladimír Baluška vylúčil niekoľkých hráčov za hrubosť, ale na skóre to nič nezmenilo.

Hlasy:
Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Prvé dve tretiny sa z oboch strán hral útočný a silový hokej, s množstvom osobných súbojov a tie zápas okrášlili. Tretia tretina sa líšila iba tým, že padli góly do súperovej siete a tomu som veľmi rád. Hrali sme trpezlivo, súper bol veľmi dobrý takticky, veľa nám nedovolil, ale ani my jemu. Trenčania nás stále vytláčali do rohov, ale podarilo sa nám to vôľou prelomiť a zdolať silného súpera. Vážim si posledné dve víťazstvá a verím, že nám pomôžu."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Vedeli sme, čo nás v Banskej Bystrici čaká. Domácim pomohla výmena trénerov. V prvej tretine sme boli pod tlakom, ale ustáli sme to. V druhej sme hru vyrovnali a do tretieho dejstva sme išli s tým, že bude rozhodujúce, kto dá gól. Inkasovali sme lacný gól, keď inak dobre chytajúci Kováč trocha zle riešil situáciu a súperov hráč z otočky bekhendom dal gól. Bol to dôležitý moment, nemôžem tímu vytknúť, že by nebojoval, ale dnes o výsledku rozhodla obrovská snaha, vôľa a silovosť. Banská Bystrica nás v osobných súbojoch doslova utĺkla, tu sme ťahali za kratší koniec."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok