Babské rady, čo so zaseknutým zipsom: Tieto tri triky vám zachránia oblečenie

TA3/zm
26.9.2023 16:00

Zipsy sú vynálezom, ktorý nám uľahčuje život, no občas môžu spôsobiť isté nepríjemnosti, ak sa zaseknú. Namiesto frustrácie a silného ťahania sa však oplatí skúsiť niektoré osvedčené babské rady, ktoré vám pomôžu zvládnuť tento drobný problém bez poškodenia látky či zipsu.

Babské rady, čo so zaseknutým zipsom: Tieto tri triky vám zachránia oblečenie
Freepik

Zaseknutý zips nemusí znamenať nevyhnutne koniec obľúbených šiat alebo bundy. S týmito jednoduchými radami môžete často problém rýchlo vyriešiť a ušetriť si zbytočný stres.

Mydlo alebo vosk

Ak sa zips zasekne v tkanine, môže pomôcť, ak ho potrieť mydlom alebo malým kúskom sviečky, teda voskom. Tento krok zabezpečí hladšie kĺzanie zipsu a dokáže ho uvoľniť. Navyše, mydlo ani vosk nezamastia tkaninu. Zúbky zipsu obe látky vlastne postrúhajú a jednoducho ich oprášite z oblečenia. 

Tuha ceruzky

Keď sa zips zasekol alebo sa stále ťažko posúva, pokreslite ho obyčajnou ceruzkou. Tuha obsahuje grafit, ktorý môže zabezpečiť plynulejšie posúvanie zipsu za pár sekúnd a takmer bez námahy. Skúste to urobiť na vnútornej strane zipsu, vraj to funguje potom jednoduchšie. 

Olej a maslo

Rôzne mastné látky, ako napríklad rastlinný olej alebo maslo, dokážu zabezpečiť hladké kĺzanie zipsu po zúbkoch. Naneste len trochu oleja alebo masla a pohybujte zipsom veľmi jemne. Vopred však zvážte, či idete skúsiť naozaj tento fígeľ. Myslite na to, že mastnota sa môže dostať aj na látku a nie z každej tkaniny ide ľahko oprať.

Témy: zips
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok