Čo dokáže aviváž: Poslúži od okien, cez steny až po povrchy v kúpeľni či kuchyni

TA3/zm
25.9.2023 16:00

Bielizni dodáva aviváž sviežu vôňu a mäkkosť, dá sa však využiť aj na iné spôsob. Najmä, ak jej máte dostatok alebo vám došiel nejaký čistiaci prípravok.

Čo dokáže aviváž: Poslúži od okien, cez steny až po povrchy v kúpeľni či kuchyni
Freepik

Inšpirujte sa a vyskúšajte rôzne nápady, pri ktorých hrá hlavnú úlohu obyčajná aviváž.

Kúpeľňa

Zmiešajte jeden diel aviváže a štyri diely vody. Vznikne vám univerzálny čistiaci prostriedok vhodný na všetky povrchy v kúpeľni. Môžete ním umyť umývadlá, batérie, podlahu, ale aj kachličky. A bonus? Krásna svieža vôňa a tiež lesk.

Hrebene a kefy

V kúpeľni ešte ostaneme. Keď sa chystáte poriadne vyčistiť hrebene a kefy, nalejte si jeden diel aviváže a vody do väčšej misky. Do nej ponorte všetky pomôcky na česanie aspoň na polhodinu. Budú ako nové.

Kuchyňa

Roztok z aviváže je skvelým pomocníkom aj v kuchyni. Na dva litre vody dajte diel aviváže a môžete sa pustiť do odmasťovania rôznych povrchov, napríklad kuchynskej linky či dvierok na rúre. Tento roztok zaberá tiež na sklenené a nerezové povrchy, na ktorých ostávajú odtlačky prstov.

Okná

A keďže už viete, že aviváž je silná zbraň na sklenené povrchy, prečo ňou neskúsiť umyť okná. Do teplej vody jej stačí pridať naozaj len trošku a pomocou roztoku okná nielen umyť, ale po jeho vychladnutí aj doleštiť.

Tapety

Od okien poďme ku stenám. Chystáte sa odstraňovať tapety? Pôjde to ako pop masle, ak ich poriadne namočíte roztokom z aviváže a vody v rovnakom pomere. Uvidíte, len chytíte a budete ťahať celé kusy tapiet, čo vám ušetrí čas aj nervy.

Štetce

Ak ste zo stien odstránili tapety a rovno maľovali, možno vám štetce zostali stvrdnuté. Nie sú na vyhodenie, stačí ich na noc namočiť do aviváže. A v tomto prípade ju nerieďte. Ráno budú ako štetce a štetky ako nové.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok