Kúpacia sezóna ešte nekončí: Vírivka prospieva zdraviu i kráse

TA3/zm
23.9.2023 10:00

Hoci je leto preč, sezóna kúpania sa nemusí skončiť. Len treba vymeniť bazén za vírivku. Prinesie vám to okrem oddychu aj niekoľko iných benefitov.

Kúpacia sezóna ešte nekončí: Vírivka prospieva zdraviu i kráse
Freepik

Kúpanie v bazéne v lete schladí organizmus. Kúpanie vo vírivke na jeseň vás zas prehreje a o svoje sa postarajú aj bublinky.

Zdravotné výhody

Teplá voda vo vírivke, ktorá je v kontraste s chladnejším počasím, plus masáž pomocou bubliniek je kombinácia, ktorá prináša mnoho benefitov. V prvom rade ide o otužovanie, ktoré podporuje celkovú imunitu, ale aj krvný tlak. Ak si doprajete vírivku pravidelne, mali by sa vám vyhnúť všetky jesenné vírusové choroby.

Detox

Fakt, že sa teplom otvárajú póry spôsobí, že vírivka bude mať na organizmus aj detoxikačný účinok. Stačí na to polhodina kúpania. Po 30 minútach sa vám z tela odplavia toxíny, takže čím častejšie si tento relax doprajete, tým zdravší budete.

Zlepšenie pokožky

Teplá voda, v ktorej sa kúpete, otvára póry pokožky. Na to by ste nepotrebovali vírivku, ale zázrak nastane v kombinácii s bublinkami. Perličkový kúpeľ pôsobí na pokožku ako jemný mechanický peeling, takže bude krásne prekrvená a hebká.

Schudnite vo vírivke

Znie to neuveriteľne, ale vďaka pravidelnému odpočinku vo vírivke môžete čo – to zhodiť. Teplá voda totiž pôsobí na zrýchlenie krvného obehu a činnosti srdca. Pre organizmus sú to podmienky veľmi podobné ľahkému kardiu, takže sa zvýši metabolizmus aj spaľovanie tukov.

Žiadna celulitída

A jemné bublinky do tretice. Ich masáž si užite aj na stehnách či pozadí, zmiernite tým prejavy celulitídy. Pokožka bude vďaka vírivke napnutejšia a pevnejšia, takže pomarančová koža nedostane šancu.

Témy: vírivka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok