AKTUALIZOVANÉ: Polícia zverejnila podrobnosti o zrútení športového lietadla pri Nitre

ta3/TASR/noviny.sk
29.8.2023 21:23

V blízkosti obcí Mechenice a Podhorany sa v utorok v podvečerných hodinách zrútilo malé športové lietadlo. Podľa informácií mali prísť o život muž a žena. Ako prvý o tom informoval portál noviny.sk.

Nitrianska polícia prijala okolo pol ôsmej večer oznámenie o páde malého lietadla pri obci Podhorany v nitrianskom okrese. Očití svedkovia určili približnú polohu spadnutého lietadla a v okolí obce po ňom pátrali nitrianski hasiči, hasiči dobrovoľných hasičských zborov, ako aj miestni obyvatelia, potvrdila polícia na Facebooku.

Zomreli dve osoby

"Približne po hodine pátrania bolo lietadlo nájdené za miestnym poľnohospodárskym družstvom v lesnom poraste," píše polícia na Facebooku. V lietadle sa nachádzali dve osoby - 39 ročný muž a 29 ročná žena, ktoré sa ani napriek rýchlemu zákroku záchranárov nepodarilo oživiť. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania nitrianskej polície, ktorá už vedie trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia.

Svedok všetko videl

"Vyletel prudko hore a ako keby mu zlyhal motor, padal kolmo dole a asi sa snažil nahodiť ešte motor. Taký zvláštny zvuk to bol," povedal jeden zo svedkov tragickej udalosti pre noviny.sk.

Pozrite si zábery ta3 priamo z miesta:

Témy: Lietadlo

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok