Nielen na zohrievanie jedla: Pri týchto potravinách vám mikrovlnka poslúži inak

TA3/zm
21.9.2023 16:00

Primárne slúži mikrovlnná rúra na zohrievanie jedla. No dá sa využiť aj inak, hoci stále na potraviny. Skúsite tieto zlepšováky?

Nielen na zohrievanie jedla: Pri týchto potravinách vám mikrovlnka poslúži inak
Freepik

Mikrovlnka nemusí len zohriať jedlo. Môže ho napríklad urobiť chrumkavým či čerstvým. Využití v kuchyni je viacero. 

Chrumkavé čipsy

Ak ste si otvorili balíček zemiakových lupienkov, zrejme viete, že keď ho nezjete na posedenie, na druhý deň to už nie je ono. Čipsom však môžete vrátiť chrumkavosť vďaka mirkrovlnke. Stačí ich položiť na papierovú kuchynskú utierku, ktorá nasaje vlhkosť, a po 30 sekundách ich vytiahnete ako z čerstvo otvoreného vrecúška.

Čerstvý chlieb

Rovnako chlieb bude ako priamo z pece, ak ho ohrejete v mikrovlnke. Potrebujete však krajec zabaliť do mokrej látkovej utierky a nastaviť na 10 sekúnd zohrievania.

Suché strukoviny

Keď varíte zo suchých strukovín a nie z konzervy, musíte hrach, fazuľu alebo šošovicu vopred namáčať. Alebo nemusíte, len dajte strukoviny do misky s vodou, zohrejte na 10 minút a ešte polhodinu nechajte v mikrovlnke postáť. Stále je to rýchlejšie ako čakať niekoľko hodín alebo cez noc.

Citrónová šťava

Chcete dostať z citrusov viac šťavy? Jeden z trikov hovorí, že citrón alebo limetku treba pred prekrojením pogúľať po doske. Ale bez práce to máte, keď dáte ovocie prekrojené do mikrovlnky na 20 sekúnd. Teplo uvoľní viac šťavy.

Cukornatý med

V prípade, že vám med v pohári stuhol, iste viete, že ho treba zahriať a znovu bude tekutý. Okrem klasického vodného kúpeľa môžete použiť aj mikrovlnnú rúru. Je však potrebné nastavovať pár sekúnd, vždy med pomiešať a proces zohrievania opakovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok