Na chudnutie je ideálny stopkový: Vyskúšajte jednoduchú zelerovú diétu

TA3/zm
20.9.2023 16:00

Stopkový zeler má pre telo množstvo priaznivých účinkov a jedným z nich je aj zhadzovanie kilogramov.

Na chudnutie je ideálny stopkový: Vyskúšajte jednoduchú zelerovú diétu
Freepik

Zeler je aromatická zelenina, ktorú neznesie každý. No ak vám neprekáža, skúste s jeho pomocou schudnúť. Ideálny na to nie je klasický koreň, ale stopková odroda, ktorá obsahuje oveľa viac vody.

Minimum kalórii

V stovke gramov stopkového zeleru je minimum kalórii, konkrétne 19. To z tejto zeleniny robí potravinu ideálnu na chudnutie. Dôvodom, prečo nie je taký kalorický, je spomínaný vysoký podiel vody. A je pri tom jedno, či si ho pripravíte v surovom alebo varenom či grilovanom stave.

Zelerový šalát

Základom zelerovej diéty je chutný šalát, ktorý by ste počas týždňa mali jesť vždy na večeru. Samozrejme, pokiaľ vám zeler chutí, pridajte ho pokojne aj k iným jedlám počas dňa.

Na prípravu šalátu budete potrebovať dve stonky zeleru, dve jablká, dve lyžice bieleho jogurtu a soľ s čiernym korením. Postup je jasný, všetko nakrájajte a zmiešajte a šalát je pripravený na konzumáciu. Pokojne si ho pripravte viac, na niekoľko dní. V chladničke sa mu približne tri dni nič nestane a keďže v šaláte nie je listová zelenina, nemá ani čo zvädnúť. Ak budete potrebovať malú obmenu, aby ste nejedli stále to isté, môžete si jeden deň do šalátu prisypať rôzne semienka, napríklad tekvicové alebo slnečnicové, a iný deň zas šalát doplniť sušenými hrozienkami alebo slivkami.

Témy: dieťa chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok