Ani kvapka nazmar: Vodu zo sušičky nevylievajte, dokážete ju ešte využiť

TA3/zm
20.9.2023 08:00

Ak máte doma sušičku, iste viete, že po každom použití vylievate zo zásobníka vodu. Ale zbytočne plytváte, aj táto tekutina sa dá ešte využiť.

Ani kvapka nazmar: Vodu zo sušičky nevylievajte, dokážete ju ešte využiť
Freepik

Premýšľate, ako čo najmenej plytvať a všetko v domácnosti využiť? Potom si posvieťte aj na vodu zo sušičky. Tu sú praktické tipy, čo s ňou.

Predpieranie

Jedna zo základných možností, ako vodu zo sušičky využiť, je na predpieranie. Ak máte malé deti a bojujete so škvrnami od jedla či trávy, iste oblečenie namydlíte predtým, než ho dáte prať. A na to je táto voda priam ideálna.

Umývanie podlahy

Ak si kombinujete domáce práce, aj toto je ideálny spôsob ako zabiť dve muchy jednou ranou. Po tom, ako sušička skončí program, použite vodu z nej na umytie podláh.

Žehlenie

Voda zo sušičky oblečenia je vhodná dokonca aj do žehličiek. Prešla totiž varom a nezanechá vodný kameň. Dobrá rada však je vodu radšej precediť cez sitko.

Kvety

Možno budete prekvapené, no voda zo sušičky je vhodná dokonca i na polievanie izbových rastlín. V takom prípade je však vhodné už pri praní a sušení používať ekologické prostriedky.  

Témy: domácnosť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok