O pár minút je po zápachu: Toto funguje na páchnuci odtok dokonale

TA3/zm
19.9.2023 08:00

Zapáchajúci odtok v kuchynskom dreze nie je nič príjemné a treba konať rýchlo. Rovnako rýchlo vás nežiaducej arómy zbavia nasledujúce nápady.

O pár minút je po zápachu: Toto funguje na páchnuci odtok dokonale
Freepik

Zbavte sa zápachu z odtoku šikovne a jednoducho. Ponúkame vám niekoľko riešení, ak sa tento problém objaví aj vo vašej domácnosti.

Horúca voda

Prvý a najjednoduchší krok, ktorý môžete vyskúšať pri zápachu z odtoku, je naliať doň horúcu vodu. Nepríjemný závan totiž spôsobujú usadené zvyšky potravín, ktoré teplo rozpustí a spláchne nižšie do kanalizácie, takže pominie aj „voňavý“ dôkaz.

Ocot a sóda

Dva najsilnejšie domáce čističe sú bezpochyby sóda a ocot. Do odtoku môžete dať z každého za lyžicu a opäť zaliať vriacou vodou. Ide o silnejšiu a účinnejšiu zbraň, ak nepomohla len samotná voda a zápach sa z odtoku šíril aj tak.

Citrónová šťava

Aróma citrusov je veľmi príjemná a citrónová šťava má aj dezinfekčné účinky. To je skvelá kombinácia práve na smrad z výlevky. Aby ste účinok ešte znásobili povarte prekrojené citróny vo vode a nalievajte do odtoku za horúca. Samozrejme, bez ovocia, len vzniknutý roztok.

Témy: domácnosť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok