Dovidenia, potkany. Rím sa chystá zbaviť hlodavcov, ktoré kazia dojem z mesta

ta3/čtk
29.8.2023 08:54

Talianska metropola cez víkend začala s veľkým upratovaním nahromadených odpadkov, teraz bude klásť nástrahy na odchyt a hubenie hlodavcov. Tých žije v Ríme zhruba sedem miliónov, uviedla podľa serveru BBC Sabrina Alfonsiová, ktorá má na starosti recykláciu odpadu.

Dovidenia, potkany. Rím sa chystá zbaviť hlodavcov, ktoré kazia dojem z mesta
TASR/Milan Kapusta/AP

Vedenie Ríma sa rozhodlo zakročiť proti premnoženým potkanom, ktoré sa vyskytujú najmä v okolí Kolosea, obľúbeného medzi turistami. 

"V hlavnom meste je okolo siedmich miliónov potkanov, čo znamená, že na každého Rimana pripadá zhruba dva a pol potkana. Niektoré sú ale viditeľnejšie ako iné, a preto sme začali s touto akciou," uviedla Alfonsiová podľa agentúry ANSA.

Vedenie mesta ku kroku prinútili videá s množstvo krýs pobehujúcich okolo Kolosea, ktoré turisti zverejnili na sociálnych sieťach a ktoré mali mnoho zobrazení. Alfonsiová vysvetlila, že hlodavce priťahujú hromady odpadkov, ktoré pri pamiatkach zanechávajú práve turisti. Horúce letné počasie navyše situáciu ešte zhoršuje, turisti odkladajú viac plastových fliaš a odpadky silnejšie zapáchajú.

Rím má problémy so zvozom odpadu dlhodobo. V meste sa odpad často hromadí, odpadové koše pretekajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok