Ak by nás napadli Maďari, ruže by im pod tanky hádzali, tvrdí Hlina. Blaha oponuje diplomaciou

ta3/Patrik Mindžák
28.8.2023 22:37

Predvolebný zápas sa mení na jednotlivé duely. S Ľubošom Blahom (Smer-SSD) či Alojzom Hlinom (kandidát strany SASKA na poslanca NR SR) chce alebo vie diskutovať len málokto. O jednotlivých aktuálnych politických témach o tom práve oni hovorili v relácii Téma.

tema_132.jpg
TA3

Vizitka vlády

"Aká krajina, taká SIS. Je to smutnou vizitkou toho, kde žijeme. Je to potvrdenie, že niekde robíme veľké chyby," zhodnotil Hlina. Blaha priblížil, že to je vizitkou vlády. "Tí, ktorí kryjú čurillovcov ako je Čaputová, Lipšic, Hamran a ďalší, sú jedna gangsterská skupina a musíme to vyriešiť." Bývalá koalícia by mala niesť politickú zodpovednosť za to, čo napáchali, myslí si Blaha.

Kollár a Vareha, to je to isté, vyjadril sa Hlina. "Prečo dostal (Kollár) SIS? Preto, lebo to bola nejaká tajuplná dohoda. kde sa vymenilo niečo za niečo. Tí, ktorí to robili načierno, tak to začali robiť s plným statusom."

Ukrajinská otázka

Ak bude vo vláde Smer, zastavia sa dodávky zbraní na Ukrajinu, tiež nebudú rešpektovať nákupy zbraní ako je Viper. "Sú to vojenské námornícke útočné vrtuľníky. Máme tu nejaké more? Načo to potrebujeme? Naď podpíše čokoľvek. Ak mu idú predať ponorku, kúpi ju a šupne ju do Zemplínskej Šíravy. Takýmto spôsobom bol submisívny voči Američanom," avizoval plány strany po prípadnom úspechu voľbách Blaha.

Aj Česi kúpili vrtuľníky Vipery a tiež nemajú more, konštatoval Hlina. "Niečo na nich bude. Vyzerá to tak, že za vrtuľník to môže byť prijateľná cena. Niečím sa brániť treba, ale treba byť tak chytrý, aby sme to nepreplatili."

Diplomacia

Blaha chce dobré vzťahy na všetky štyri svetové strany. "Našou snahou musí byť diplomacia. Sme malý národ a jedinou šancou, ako prežiť, je mať dobré vzťahy."

Hlina dodal, že bojujeme ako národ proti sebe a čo by bolo, ak by nás niekto napadol. "Ak by nás napadli Maďari, poobede sú na Orave. Ešte by ich vítali, ruže im sypali pod tanky."

Celú reláciu Téma s Alojzom Hlinom a Ľubošom Blahom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok