Arašidy, kešu aj vlašské: Pomocou orechových diét dokážete hravo schudnúť

TA3/zm
17.9.2023 10:00

Môžete si zvoliť prakticky akékoľvek orechy podľa chuti, s každým druhom sa dá schudnúť. A na jeseň je takáto diéta ako stvorená.

Arašidy, kešu aj vlašské: Pomocou orechových diét dokážete hravo schudnúť
Pexels

Ak máte prebytky vlašských orechov, vyskúšajte jednoduchú diétu. Zhodiť prebytočné kilá však môžete aj pomocou iných orechov a vôbec nevadí, že budú kupované. Len vyberajte natural verzie, teda nie solené.

Diéta s vlašskými orechmi

S našimi najtypickejšími orechmi môžete stratiť niekoľko kilogramov, stačí len upraviť stravu tak, aby bola na ne bohatá. Postačí 3, 5 alebo 10 dní, podľa toho, ako veľmi chcete chudnúť. Strata kilogramov spočíva v tom, že vlašské orechy obsahujú kyselinu alfa-linolénovú, ktorá podporuje odbúravanie cholesterolu a urýchľuje metabolizmus. Okrem spaľovania tuku tiež zvyšuje svalovú hmotu, telo sa cíti nasýtené a chuť do jedla je potlačená.

Diéta funguje vďaka tomu, že si denne dáte dve polievkové lyžice orechov, obmedzíte však mäso, ryby a vajcia, keďže ich orechy nahradia. Pre lepšie trávenie konzumujte orechy samostatne alebo s ovocím či zeleninou.

Chudnutie s kešu

Aj s kešu orechmi môžete zhodiť zopár kíl. Pripravte si dennú dávku 100 gramov počas jedného týždňa. Princíp je v tom, že kešu nahradia jedno jedlo, napríklad obed, olovrant alebo večeru. V tomto období by ste však mali vynechať múku.

Arašidové maslom

Do tretice orechová diéta, ktorá nie je postavená na primárne na orechoch, ale na ich spracovanej forme. Aj s arašidovým maslom, ktoré je všeobecne považované za kalorickú bombu, sa dá zhodiť pár kíl. Diétny program spočíva v tom, že obmedzíte sacharidy, keďže ich maslo dokonale zastupuje. Počas desiatich dní by ste mali denne jesť 3 až 4 polievkové lyžice, ideálne v ranných hodinách. Opäť funguje kombinácia s ovocím.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok