Koža sa na kakau či pudingu viac nevytvorí: Skúste tieto triky a vychutnajte si ich bez obáv

TA3/zm
16.9.2023 10:00

Máte radi doma pripravené mliečne pochúťky, no koža, ktorá sa na nich vytvorí, vám nie je po chuti? Máme pre vás riešenie. A nie len jedno

Koža sa na kakau či pudingu viac nevytvorí: Skúste tieto triky a vychutnajte si ich bez obáv
Freepik

Keď horúce mlieko použité napríklad do kakaa alebo pudingu chladne, vytvára sa ma povrchu kožka, ktorá nechutí každému. Takto jej tvorbe zabránite.

Kakaová koža

Kakao má mliečny základ, takže táto surovina obsahuje aj proteíny, ktoré sa chladnutím vyzrážajú a na povrchu vytvoria kožu. Možností, ako sa jej tvorbe vyhnúť, je pri príprave tohto nápoja viacero. V prípade, že ste kakao zalievali horúcim mliekom, hoďte doň kocku ľadu. Teplotný šok zabráni proteínom, aby sa vyzrážali. Ak ste dali prednosť studenej príprave kakaa, koža sa bude tvoriť oveľa menej, no vôbec nevznikne, keď pridáte do nápoja cukor. A do tretice situácia, pri ktorej skrátka kožka na povrchu už je a vy ste si až teraz uvedomili, že ju tam nechcete. Zoberte si na pomoc papierovú kuchynskú utierku a jednoducho ju priložte k hladine chutného nápoja. Vsiakne kožu a môže piť bez obáv, že by vás alebo vaše deti napínalo.  

Pudingové triky

Princíp zabránenia vytvorenia kože na pudingu je vlastne veľmi podobný ako pri kakau. No keďže ide o pochúťku, ktorá nie je tekutá, ale tuhá, malý rozdiel tu je. Spoločná možnosť je cukor. Ak puding poprášite v miske ešte za horúca, koža sa nevytvorí. Podobne funguje aj potretie maslom, ktoré na povrchu pudingu vytvorí akúsi membránu a koža nemá šancu. Takú istú ochranu vám však poskytne aj prekrytie misky s pudingom potravinovou fóliou.   

Témy: jedlo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok