Vyberte si kvalitnú kuracinu: Tipy, na čo sa pri kúpe mäsa treba sústrediť už v obchode

TA3/zm
14.9.2023 08:00

Kuracie mäso patrí v slovenských domácnostiach medzi najobľúbenejšie. Treba si však vedieť vybrať, a to nehovoríme o konkrétnej časti kuraciny. Skôr ide o malé triky, ktoré si treba všímať už v obchode.

Vyberte si kvalitnú kuracinu: Tipy, na čo sa pri kúpe mäsa treba sústrediť už v obchode
Freepik

Výborná chuť, rýchla a jednoduchá príprava, ale aj dostupná cena. To robí z kuracieho mäsa snáď najobľúbenejší druh u nás. Ako si vybrať to najchutnejšie?

Obal

Prvé pravidlo pri nákupe kuracieho mäsa znie, všímajte si obal. Jednak sa na ňom dozviete gramáž a cenu, čo môže pri výbere tiež rozhodovať. Porovnávajte si jednotkovú cenu. Zároveň sú tu informácie o pôvode mäsa a prednosť môže dať napríklad slovenským dodávateľom. Podstatné však je hlavne to, či nie je obal poškodený. Znamenalo by to, že sa k mäsu dostával vzduch a nemusí byť už vhodné na konzumáciu.

Tekutina v obale

Gramáž mäsa je jedna vec, no zohľadňuje aj pomer vody. Niektoré mäso jej má viac než dosť, čo by ste doma zistili pri príprave. Ale viete si to odsledovať už v potravinách pohľadom do vnútra obalu. Ak kuracina doslova pláva v šťave, nie je to dobrý signál.

Výzor mäsa

Väčšinou nájdeme v predajniach vákuovo balené mäso, a tak si pri výbere skôr než čuchom musíme poradiť zrakom. Kuracina by mala mať jemne ružový nádych, tmavšie alebo do siva zafarbené mäso radšej nekupujte. Povrch by mal byť lesklý, a to platí nielen pri kuracích prsiach. Oschnuté a mdlé mäso radšej opäť nechajte v predajni.  Najväčšou výstrahou sú však škvrny, o takej kuracine ani neuvažujte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok