Prestrelka na severovýchode Ukrajiny. Zhorel obchod, o život prišla žena

ta3 čtk
27.8.2023 19:05

Pri Nedeľnom ruskom ostreľovaní dediny Odnorobivka v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny prišla o život tridsaťdeväťročná žena a vzplanul dedinský obchod, uviedol na svojom webe s odvolaním sa na oblastné úrady denník Ukrajinska pravda.

Protiofenzíva sa nekoná. Ukrajina poprela správy o jej údajnom začiatku
TASR/AP

Overenie informácií

Jedného mŕtveho a šesť zranených v dôsledku ostreľovania z Ukrajiny podľa agentúry TASS naopak oznámil gubernátor ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou.

Podobné tvrdenia znepriatelených strán nemožno vo vojnových podmienkach nezávisle overiť.

Granáty, drony a streľba

Ukrajinská armáda za 24 hodín vystrelila 140 granátov na obce v Belgorodskej oblasti, ďalšie granáty zhodili podľa gubernátora drony. V dôsledku toho jeden človek prišiel o život a šesť utrpelo zranenie. Poškodených bolo 50 domov, tri podniky a osem áut, uviedol gubernátor Vjačeslav Gladkov.

V meste Olešky v okupovanej časti Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny dron zasiahol auto ruského provojnového dopisovateľa portálu NewsFront. "Zdá sa, že som viac-menej celý, ale auto, ktoré som šoféroval, je rozbité, je s ním koniec, sú z neho náhradné diely všade okolo," povedal muž známy pod prezývkou LeX vo videu, ktoré zverejnila aj ukrajinská agentúra Unian.

Vojna, ktorú Rusko rozpútalo proti Ukrajine pred 18 mesiacmi, si už podľa odhadov vyžiadala životy desiatok tisíc vojakov a tisícov civilistov, vrátane stoviek detí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok