Purple diet: Ak budete tri dni jesť fialové potraviny, podarí sa vám schudnúť

TA3/zm
6.9.2023 08:00

Fialová diéta je pomerne jednoduchá. Nemusíte nič vážiť, len sa zameriate na kúpu potravín v tom správnom odtieni.

Purple diet: Ak budete tri dni jesť fialové potraviny, podarí sa vám schudnúť
Freepik

Stačia tri dni na to, aby sa prevažne rastlinná strava postarala o to, že sa vám v tele rozpustia tuky a v krvi klesne cholesterol. Zoznámte sa s purple diet.

Fialové chudnutie

Purple diet je celosvetovo známym redukčným plánom, ktorý trvá tri dni. Počas nich jete jedlá a potraviny najmä v tejto farbe. Fialová v zelenine a ovocí totiž obsahuje silné antioxidanty antokyány. Tie sa postarajú o to, že tuk nebude mať šancu.

Už len to, že na tanieri bude prevažovať zelenina a minimalizujete sacharidy, svedčí o tom, že redukcia hmotnosti sa musí dostaviť. Ovocie a zelenina vo fialových odtieňoch však obsahuje najmä veľa vitamínu C a E, ktoré telu dodávajú veľa energie, no zároveň znižujú tuk a cholesterol v krvi, čím dochádza k chudnutiu.

Vysoký obsah minerálov, najmä železa, možno nie je dôvodom, prečo chudnete, ale telu a zdraviu rozhodne prospeje i tento fakt. Nebudete cítiť únavu, a to môžete zúročiť pri pohybových aktivitách.

Ovocie a zelenina v správnych odtieňoch

Možno v rýchlosti uvažujete, aké potraviny sú vlastne fialové. Známa čokoláda s kravičkou to rozhodne nie je. Práveže na jedálnom lístku prevažuje zelenina ako baklažán, cvikla, kapusta či špeciálne odrody fialových batátov alebo mrkvy. Okrem zeleniny môžete stravu doplniť aj ovocím vo fialových odtieňoch ako sú čučoriedky, černice, figy či slivky.

Témy: dieťa chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok