Voňavý matrac na počkanie: Pripravte si vysávač a túto tajnú ingredienciu

TA3/zm
5.9.2023 16:00

Hoci sa poťah na matrace dá zvyčajne vyzliecť a oprať podobne ako posteľná bielizeň, aj tak môžete cítiť nepríjemný zápach. Keďže na matraci spíme a potíme sa, chce to účinnú zbraň nielen proti nečistote.

Voňavý matrac na počkanie: Pripravte si vysávač a túto tajnú ingredienciu
Freepik

Tento trik je lacný a účinný, nebudete potrebovať nič špeciálne a dokonca nezaberie ani veľa času. Na to, aby bol matrac čistý a voňavý, vám okrem vysávača stačí jedna jediná ingrediencia.

Zázračný prášok

Iste ste počuli o tom, že jedlá sóda je výborným pohlcovačom pachov. A presne to je tajná zbraň aj na zapáchajúci matrac. Najskôr z neho stiahnite poťah, ktorý sa dá oprať. Následne si pripravte niekoľko balíčkov sódy bikarbóny, ktorú na matrac skrátka rozprášite. Po polhodine vám stačí zobrať do ruky vysávač, ktorým odstránite z matraca nielen sódu, ale aj zápachy.

Ako to funguje?

Jedlá sóda má absorpčné schopnosti, vďaka ktorým na seba naviaže zápach. Ten v matraci ostáva následkom potenia. Navyše, ak chcete okrem odstránenia nežiaducej arómy dosiahnuť aj to, aby matrac dokonca voňal, môžete pridať k jedlej sóde pár kvapiek esenciálneho oleja. Na lepší spánok a relaxáciu sa odporúčajú napríklad levanduľový, harmančekový alebo citrusové arómy. Olejových škvŕn sa báť nemusíte, tie na matraci vďaka sóde neostanú. Len príjemná vôňa, vďaka ktorej sa vám bude zaspávať ako v novej posteli.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok