Pizzová diéta: Aj keď si každý deň doprajete taliansku špecialitu, schudnete tri kilá

TA3/zm
27.9.2023 08:00

Talianska kuchyňa patrí medzi najobľúbenejšie na svete. Ich jedlá však práve medzi diétne nepatria. No vďaka pizzovej diéte budete môcť jesť to, na čo máte chuť, ale zároveň schudnete.

Pizzová diéta: Aj keď si každý deň doprajete taliansku špecialitu, schudnete tri kilá
Freepik

Pizzová diéta sa stane vašim najobľúbenejším spôsobom chudnutia. Veď už len jej názov napovedá, že hladovať nebudete.

Tri dni, tri kilá

Pizzová diéta nie je dlhodobý redukčný program. Držať by ste ju mali len tri dni, počas ktorých však zhodíte tri kilá. A to je veru zázrak, keďže pizza bude denne vašim hlavným chodom. Talianska špecialita ako taká sa o zhadzovanie kíl nepričiní až toľko, ako fakt, že po zvyšok dňa budete jesť prevažne ovocie a zeleninu.

Päť jedál denne

Princíp pizzovej diéty spočíva v piatich porciách jedla denne, pričom raňajky, desiata, olovrant a večera budú prevažne postavené na ovocí a zelenine. No na obed si prídete na svoje – môžete, ba priam musíte si dať pizzu.

Raňajky by mali pozostávať z ovsených vločiek s bielym jogurtom a ovocím. Desiata by mal byť už len biely jogurt s ovocím. Poobede z ovocia presedláte na zeleninu a na olovrant si naservírujete šalát. Na večeru zas šalát alebo dusenú zeleninu, s tvrdým syrom a hriankou alebo vajíčkom.

Povolená pizza

Počas tejto diéty si však nemôžete dať akúkoľvek pizzu, aj tu existujú povolené prísady. Medzi ne patria paradajky, paprika, šunka a zo syrov len mozzarella. Ideálne by bolo pripraviť si taliansku špecialitu doma, ale ráta sa aj s tým, že si pizzu objednáte. Len nezabúdajte na to, že treba dodržiavať pitný režim, teda aspoň dva litre vody denne. A z ovocia i zeleniny treba každý deň prijať po polkile. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok