Slivky doprajte aj svojej pleti: Fungujú ako peeling a dokonca zatočia aj s vráskami

TA3/zm
2.9.2023 10:00

Slivky spomaľujú starnutie, zabraňujú padaniu vlasov a fungujú aj na spevnenie nechtov.

Slivky doprajte aj svojej pleti: Fungujú ako peeling a dokonca zatočia aj s vráskami
Freepik

Doprajte si slivky nielen na jedenie. Sú plné vitamínov, ktoré ocení aj pleť či vlasy.

Peeling zo sliviek

Odšťavte niekoľko kúskov zrelých sliviek a do šťavy pridajte lyžicu trstinového cukru. Vyrobíte si tak veľmi účinný peeling. Zrniečka cukru sa postarajú o mechanické odstránenie odumretých kožných buniek, ale slivková šťava zas o enzymatickú exfoliáciu. Doprajte si takýto scrub raz týždenne. Po nanesení pleť aspoň 20 minút neoplachujte a až následne zmyte vlažnou vodou a dobre tvár hydratujte.

Slivky na vrásky

Vitamín C, ktorý je v slivkách bohato zastúpený, je skvelým pomocníkom pre pleť. A to nehovoríme o konzumácii. Céčko podporuje tvorbu kolagénu, chráni pred voľnými radikálmi a nepriaznivým vplyvom z ovzdušia. Recept je veľmi jednoduchý, slivkovú šťavu použite každé ráno ako tonikum a pomocou vatového tampónu ňou prejdite celú tvár a potom dobre opláchnite a pokračujte krémami a mejkapom.

Vlasová maska

Aj vlasy si vďaka slivkám prídu na svoje, po tejto maske budú silnejšie, zdravšie, lesklejšie, ale najmä budú menej padať. Stačí zobrať dve zrelé slivky, pomixovať ich a pred umývaním vlasov naniesť zmes ku korienkom vlasov. Po polhodinke vlasy štandardne umyte šampónom. A kým je slivková sezóna, opakujte tento rituál pri každom zmývaní.

Nechtový roztok

A posledný recept je snáď najjednoduchší. Kúpte si slivkový džús, nalejte trochu do misky a ponorte doň prsty tak, aby boli nechtové lôžka ponorené. Tento elixír zaručí menšiu lámavosť nechtov, minimalizuje tvorbu záderov a v neposlednom rade nechty vyživí.

Témy: slivky Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok