Obyčajnú školskú gumu využijete aj v doma: Neopraví chyby v zošite, no toto áno

TA3/zm
1.9.2023 10:00

Gumu na gumovanie chýb v školských zošitoch nedávajte len do peračníka svojich detí. Jednu si nechajte po ruke aj doma, môže sa hodiť.

Obyčajnú školskú gumu využijete aj v doma: Neopraví chyby v zošite, no toto áno
Freepik

Obyčajná školská guma si dokáže poradiť s množstvom drobných problémov v domácnosti. 

Počarbané steny

Začnime tým, čo by vám zrejme napadlo. Ak máte menšie deti a občas nájdete na stene umelecké diela, skúste ich vygumovať. Tento trik neplatí len na pastelky, občas sa dajú zo stien týmto spôsobom odstrániť aj čarbanice z fixiek. Nezávisí to však len od gumy, ale aj od typu maľovky, ktorú ste na steny použili.

Rámy obrazov

A pri stenách ešte ostaneme. Či už sa chystáte zavesiť na stenu obraz alebo fotorámik, ak ho podlepíte školskou gumou, dosiahnete tým až dva benefity. Jednak si môžete byť istý, že na stene nebudú škrabance, ale rovnako s istotou bude obraz visieť rovno. Guma totiž vytvorí to správne ťažisko.

Šmuhy na podlahe

Na niektorých typoch podláh, najmä na linoleu, ale občas aj na parketách, ostávajú po topánkach čierne šmuhy. Nie sú to ryhy, ide len o farbu, ktorú zanechala podrážka. S týmto problémom si poradí tiež obyčajná guma. Za pár minút ani nebudete vedieť, že niečo na podlahe bolo.

Nálepky a etikety

Ak chcete odstrániť nálepky alebo etikety z niektorých povrchov, zvyčajne je na to perfektná školská guma. Funguje, ak je polepené sklo, drevo, ale tiež kov. Etiketu môžete najskôr skúsiť odstrániť vodou a gumu použiť až na zvyšky.

Témy: guma domácnosť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok