Našli krídlo a podvozok Prigožinovho lietadla. Vyšetrovatelia tiež potvrdili smrť pilota

ta3 tasr
25.8.2023 15:09

Na internete sa šíria zábery údajne zachytávajúce podvozok a krídlo z havarovaného lietadla Jevgenija Prigožina. V piatok o tom informoval portál britskej televízie Sky News.

Našli krídlo a podvozok Prigožinovho lietadla. Vyšetrovatelia tiež potvrdili smrť pilota
TASR/AP

Vytiahli ich z rieky

Ruský kanál 112 na platforme Telegram zverejnil fotografie a videá trosiek, ktoré podľa tvrdenia tohto kanála dopadli tri kilometre od miesta havárie v Tverskej oblasti, nachádzajúcej sa severozápadne od Moskvy.

Kanál informoval, že krídlo a podvozok vytiahli z rieky Ladyženka v Tverskej oblasti "niekoľko stoviek metrov od miesta, kde našli chvost lietadla".

Zábery neboli nezávisle overené, ale jedna fotografia zachytáva krídlo so sériovým číslom zhodujúcim sa s číslom lietadla Embraer spájaného s Prigožinom, šéfom ruskej žoldnierskej spoločnosti Vagnerova skupina.

Súkromné lietadlo typu Embraer Legacy 600, ktoré malo patriť Prigožinovi, smerovalo v stredu 23. augusta z Moskvy do Petrohradu, kde majú sídlo jeho firmy, keď sa zrútilo nad Tverskou oblasťou. Pád lietadla podľa informácií ruských úradov a médií neprežil nikto z dovedna desiatich pasažierov. Smrť Prigožina však zatiaľ nijaký ruský predstaviteľ ani úrad oficiálne nepotvrdili.

Smrť pilota už potvrdili

Ruskí vyšetrovatelia však medzitým potvrdili smrť pilota lietadla. S odvolaním sa nemenovaný zdroj o tom v piatok informovala agentúra Reuters. Na zozname cestujúcich lietadla Embraer, ktoré sa v stredu 23. augusta zrútilo nad Tverskou oblasťou severozápadne od Moskvy, bolo okrem Prigožina ďalších deväť ľudí. Išlo o siedmich pasažierov a troch členov posádky vrátane pilota Alexeja Levšina.

Vyšetrovatelia už oznámili pilotovej rodine, že majú dôkazy o tom, že Levšin bol na palube havarovaného lietadla. Členovia jeho rodiny mali v priebehu piatka podstúpiť testy DNA, čo má uľahčiť identifikačný proces, uviedol dobre informovaný zdroj citovaný agentúrou Reuters. O osude ostatných ľudí nachádzajúcich sa v lietadle však vyšetrovatelia doposiaľ neuviedli nič, uvádza zdroj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok