Protesty študentov nevyšli nazmar. UK ruší zavedenie päťeurového poplatku za spotrebiče

ta3/Patrik Mindžák
25.8.2023 14:50

Rektor Univerzity Komenského v Bratislave Marek Števček sa vyjadril k aktuálnej téme poplatkov za elektrospotrebiče, za ktoré si študenti mali od nasledujúceho akademického roka výrazne priplatiť. Tí s novinkou nesúhlasili a ostro sa voči nej ohradili.

Rešpekt od študentov

Števček vo videu na sociálnej sieti ozrejmil, že vedenie univerzity opätovne rokovalo práve po vlne protestov od študentov. 

Potrebný mesačný päťeurový poplatok nebude, upustili od neho. Stále však trvajú na určitej forme regulácie a študentov prosia o jej rešpektovanie.

Dôvody boli iné

"Niektoré stanoviská sme prehodnotili. Upustili sme od zavedenia päťeurového poplatku, ktorý nikdy nebol cieľom. Nebola to pre nás otázka finančnej motivácie či zisku zo strany univerzity, ale z elementárnej regulácie," vysvetlil Števček.

Ozrejmil, že to robili najmä pre dva dôvody - siete zo 60. a 70. rokov nie sú dimenzované na "taký počet spotrebičov, aký by sme všetci chceli" a pre otázku "našej zodpovednosti"

Števček dodal, že stále trvajú na určitej forme regulácie. Zároveň prosí študentov, aby rešpektovali pravidlá, ktoré bude univerzita komunikovať v najbližšom čase.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok