Uhrík bol podľa Naďa priamo členom SDKÚ. Zradca, neskrýva sklamanie Kotleba

ta3 denníkN, aktuality.sk
25.8.2023 12:02

Líder Republiky Milan Uhrík doteraz mlčal o pôsobení v organizácii Nová Generácia. Spadala pod SDKÚ. Vo štvrtok o tom informovali Aktuality. K celej situácii sa na Facebooku vyjadril aj jeho bývalý šéf Marian Kotleba, ktorého Uhríkova minulosť prekvapila a sklamala, keďže bol členom ĽSNS. Novú informáciu prezradil aj Jaroslav Naď.

Uhrík chce vystúpiť z Kotlebovho tieňa, preberá mu voličov. Komunikuje rovnako agresívne, hovorí politológ
TASR/Jakub Kotian

Kotlebu sklamal

"Keď som sa dozvedel, že Milan Uhrík bol členom mládežníckej organizácie SDKÚ strany Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša, tak mi normálne vybilo všetky poistky," vyjadril sa vo videu Kotleba. Poznamenal, že pochopil, prečo sa veľakrát Milan Uhrík snažil z debát vykľučkovať. "Na každej straníckej akcii si spravil pár fotiek a odišiel," dodal. Vnímali ho ako surovca, ktorý sa nechce porozprávať s členmi. 

Vyjadrenie Demokratov

"Máme šokujúce odhalenie o Milanovi Uhríkovi," presne takto sa vyjadril k situácii Andrej Stančík (Demokrati). "Pred 11. rokmi bol totiž členom mládežníckej organizácie SDKÚ. Tej prozápadnej, proeurópskej, sorošovskej strany. Bola to mladícka nerozvážnosť? Veď mal toľko rokov čo ja," dodal vo videu na Facebooku.

Ako píše Denník N, Jaroslav Naď, bývalý minister obrany, tvrdí, že "predseda Republiky Milan Uhrík bol v minulosti zrejme aj členom SDKÚ, nielen jej mládežníckej organizácie." Ďalej uviedol, že má údajne k dispozícii zoznam mládežníkov z organizácie, kde sa uvádza aj ich členstvo v strane. 

Uhrík ešte vo štvrtok pre aktuality.sk potvrdil, že bol na niekoľkých stretnutiach mládežníckej organizácie Nová Generácia, no zistil, že medzi nich nepatrí a následne odišiel do strany ĽSNS.

Vyjadrenie Uhríka

"Nie som žiadny fašista. K svojim názorom som sa nedopracoval cez nejaké trápne "hajlovanie", ale normálne, životnou skúsenosťou a kritickým myslením," povedal pre kulturblog.sk Milan Uhrík. "Je to skúsenosť, za ktorú som vďačný," dodal.

Na svoje rozhodnutie reagoval takto: "Bol som mladý študent, absolútne bez politického prehľadu tak, ako sú väčšinou bez skúseností a prehľadu dnešní mladí. Kamaráti ma presvedčili, aby som sa s nimi angažoval v politike. Mal som kresťansko-konzervatívne názory, tak som sa pridal k mládeži SDKÚ. Párkrát sme sa stretli, ale reálne sa tam nerobilo nič."

Časť z vyjadrenia si môžete pozrieť nižšie:


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok