NAKA zadržala ďalšiu známu osobu. Je ňou Černákov bývalý advokát Polák

ta3 tvnoviny.sk, TASR, Polícia SR
25.8.2023 10:31

Národná kriminálna agentúra zadržala v piatok Františka Poláka, ktorý v minulosti zastupoval mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka, informovali o tom tvnoviny.sk.

Vyšetrovateľ ho vraj tentoraz podozrieva, že mal údajne vybavovať rozhodnutia v prospech svojho klienta, píšu tvnoviny.sk.

Obvinený je z toho, "že sa mal v minulosti dopustiť korupčnej trestnej činnosti a to v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby v rámci policajnej akcie známej pod krycím názvom „MÉDIA“ vyšetrovanej NAKA P PZ v rokoch 2017 až 2021," informuje polícia SR.

Advokát okrem tohto obvinenia čelí s Ľubomírom Arpášom a Ľubomírom T. obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Obvinili ich v rámci policajnej akcie Babylon. Prípadom sa zaoberá banskobystrické pracovisko Špecializovaného trestného súdu.

Akcia Plukovník

Advokáta Františka Poláka, ktorého polícia obvinila 23. mája v rámci akcie Plukovník z extrémizmu, Najvyšší súd prepustil z väzby. Pôvodne ho do väzby vzal 25. mája Špecializovaný trestný súd. "Najvyšší súd SR ako súd sťažnostný na dnešnom neverejnom zasadnutí napadnuté uznesenie Špecializovaného trestného súdu zrušil, keďže u obvineného Františka P. nezistil dôvody väzby," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Obhajoval Černáka aj Mizíka

Polák je známy ako bývalý advokát Mikuláša Černáka a v minulosti obhajoval aj poslanca Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko Stanislava Mizíka. František Polák bol tiež príslušníkom tajnej služby. Vzhľadom na to, že v danej veci prebiehajú procesné úkony, polícia nemôže poskytovať ďalšie informácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok