VIDEO: Láska pozná svoje hranice, má 35 kilometrov. Slovenskí reprezentanti sa v cieli zasnúbili

ta3/Patrik Mindžák
24.8.2023 13:48

Slovenský reprezentant v chôdzi Dominik Černý požiadal o ruku kolegyňu z disciplíny Hanu Burzalovú. Urobil tak po tom, čo dokončili chôdzu na 35 kilometrov na atletických majstrovstvách sveta v Budapešti. Snubný prsteň skrýval Černý zazipsovaný vo vrecku počas celej súťaže.

VIDEO: Láska pozná svoje hranice, má 35 kilometrov. Slovenskí reprezentanti sa v cieli zasnúbili
Twitter/World Athletics

Robí si srandu?

Najväčšiu pozornosť nemali víťazi disciplíny Španieli Álvaro Martín a Maria Pérezová. Tú im ukradol slovenský zamilovaný pár. Černý prišiel do cieľa v osobnom rekorde 2:32:56 h na 19. priečke. Keď jeho partnerka prichádzala do cieľa, kľačal tam už s prsteňom.

Požiadať ju o ruku chcel už počas pretekov, no bral ohľad na svoj športový tím Dukla Banská Bystrica. Premýšľal tak, či ju môže počkať v cieli, nebol si istý, či ho tam organizátori pustia. "Vyšlo to," šťastne poznamenal.

"Vedela som, že ma príde počkať do cieľa, zväčša to tak na pretekoch robí. Neprekvapilo by ma, že ho tam vidím. Ibaže on si zrazu kľakol a vytiahol prstienok. A ja som zrejme došla do cieľa s otvorenými ústami. Ostala som šokovaná. Keď ma požiadal o ruku, myslela som si, že si zo mňa robí žarty. On to totiž robieva často," opísala nádherný moment Burzalová.

Viacero plánov

"V prvom momente sa mi to zdalo priam neuveriteľné, toto som naozaj nečakala. Som rada, že mi Dominik pripravil takéto prekvapenie. Už sa neviem dočkať chvíle, keď uvidím nejaký záznam, pretože som bola v takom šoku, že si nič poriadne nepamätám," doplnila reprezentantka v chôdzi.

Černý pre Slovenský atletický zväz prezradil viacero plánov, nad ktorými premýšľal. Napokon sa však pre svoju "netrpezlivosť" rozhodol pre MS v Budapešti. "To, že Hanku požiadam o ruku, mi napadlo predvčerom. Rýchlo som zbehol do najbližšieho nákupného centra a kúpil prstienok. Za pár tisíc...," prezradil. "Pár tisíc forintov," doplnil Černý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok