Vidal necitlivo opísal gól: Brankár mal depresie, a potom sa zabil

ta3 TASR
24.8.2023 11:21

Čilský futbalista Arturo Vidal spôsobil rozruch poznámkou na adresu zosnulého nemeckého brankára Roberta Enkeho. Počas opisovania svojho gólu v drese Bayeru Leverkusen z roku 2007 necitlivo opísal mentálny stav vtedajšieho hráča Hannoveru 96. Neskôr doplnil, že to nemyslel zle ani posmešne a nikdy by o tom nevtipkoval.

Vidal necitlivo opísal gól: Brankár mal depresie, a potom sa zabil
Twitter/Goalkeepers Anonymous

"Bol to môj prvý gól v Európe, skóroval som za Bayer Leverkusen. Áno, ten brankár mal depresie, a potom sa zabil," povedal Vidal podľa DPA v rozhovore na platforme Twitch. Enke si vzal život na železničnom prejazde v novembri 2009. Vo štvrtok 24. augusta by bývalý reprezentačný brankár oslavoval 46. narodeniny.

V ďalšom priamom prenose uviedol svoje slová na pravú mieru: "Nikdy som to nepovedal posmešne, nič také by som nikdy neurobil. Len som hovoril príhodu, nemyslel som to zle. Nikdy by som sa z niečoho takého nesmial."  

Vidal hral za Leverkusen v rokoch 2007 až 2011. Tridsaťšesťročný stredopoliar pôsobil aj v Bayerne Mníchov, Juventuse Turín, Barcelone a v Interi Miláno. S väčšinou tímov získal minimálne jeden ligový titul a s Juventusom sa prebojoval aj do finále Ligy majstrov 2014/2015.

Jeho poznámka ohľadom Enkeho si získala pozornosť v médiách aj na sociálnych sieťach. Španielsky denník Marca ju označil za "odpornú". "Sú vyjadrenia, ktoré ľutujete hneď po vyslovení. Toto je jedno z nich," uviedla talianska Gazzetta dello Sport. Vidal momentálne pôsobí v brazílskom Athletico Paranaense. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok