Budú Kollár a Sulík opäť v parlamente? Po voľbách nevylučujú prípadnú spoluprácu

ta3/Patrik Mindžák
23.8.2023 13:43

SASKA svojho lídra na mimoriadnej schôdzi o zásahu Národnej kriminálnej agentúry vôbec nemala. Sme rodina oproti tomu stojí medzi dvomi mlynskými kameňmi - musí vysvetliť svojim voličom prečo, keď polícia vyšetruje Smer, je to v poriadku a prečo keď vyšetruje ich vlastných ľudí, tak to v poriadku nie je. V Téme diskutovali Boris Kollár (Sme rodina) a Richard Sulík (SASKA).

Logické riešenie

"Policajný prezident má byť podriadený ministrovi vnútra," ozrejmil Sulík s tým, že v súčasnosti to tak nie je, a preto sa deje to, čo sa deje. "Vojna v polícii je evidentná."

Kollár s ním súhlasí, je to "logické riešenie". "Polícia musí mať počas vyšetrovania rozviazané ruky, ale zákonom ich musí mať zviazané, nesmie ho prekračovať," priblížil predseda strany Sme rodina. Za nič "svetoborné" považuje odvolanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča.

Rozširovanie koaličného potenciálu

Šéf SASKY nevstúpi do vlády so stranami, ktoré majú vo svojom programe akékoľvek zvyšovanie daní. "Slovensko potrebuje ekonomický rast. Ten bude, keď budú aj reformy." Kollár sa zase zaručuje za sociálne istoty. Obaja považujú za dôležitý návrat rovnej dane.

"Dodržiavanie dohôd je kľúčovým prvkom k fungovaniu koalície," dodal líder SASKY Sulík. Dobrá zmluva vie robiť aj dobrých priateľov a koalícia sa vie udržať, povedal Kollár.

Obaja bývalí koaliční partneri sa zhodli, že dôležité je rozširovať koaličný potenciál a nie ho zužovať pred blížiacimi sa voľbami. Vedia si predstaviť prípadnú spoluprácu po parlamentných voľbách.

Celú reláciu Téma s Borisom Kollárom a Richardom Sulíkom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok