Meta konkuruje Muskovi. Spustila webovú verziu sociálnej siete Threads

ta3/čtk
22.8.2023 16:30

Americká internetová spoločnosť Meta Platforms spustila webovú verziu svojej sociálnej siete Threads, ktorou sa snaží konkurovať sieti X (predtým Twitter) amerického miliardára Elona Muska. Informovala o tom agentúra Reuters.

Meta konkuruje Muskovi. Spustila webovú verziu sociálnej siete Threads
TASR/AP

Užívatelia teraz budú môcť na sieť Threads pristupovať zo svojich počítačov prostredníctvom prihlásenia na jej webové stránky. To by malo sieti zaistiť väčší záujem zo strany dôležitých užívateľov, ako sú produktové značky, podniky, inzerenti či novinári, ktorí budú teraz môcť pri práci s touto platformou používať väčšiu obrazovku, píše Reuters.

Úspech predchádzal pádu

Spoločnosť Meta je majiteľom sociálnych sietí Facebook a Instagram či komunikačnej služby WhatsApp. Sieť Threads spustila začiatkom minulého mesiaca. Počet užívateľov novej siete počas piatich dní od spustenia prekonal hranicu 100 miliónov. Koncom júla však šéf Mety Mark Zuckerberg uviedol, že sieť o viac ako polovicu používateľov prišla.

Podľa údajov analytickej platformy Similarweb z 10. augusta sa počet denne aktívnych užívateľov verzie siete Threads pre operačný systém Android znížil na 10,3 milióna zo skoršieho maxima 49,3 milióna.

V Európskej únii sieť Threads zatiaľ nie je k dispozícii, a to z dôvodu nejasností ohľadom využívania osobných údajov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok