Známa slovenská kapela odmietla vystupovať. Nepáčila sa jej účasť politikov na podujatí

ta3/tvnoviny.sk
22.8.2023 15:48

Slovenská hudobná kapela Helenine oči odmietla cez víkend vystúpiť na pódium na podujatí v Sečovciach. Svoje rozhodnutie oznámila mestu na poslednú chvíľu. Ako dôvod uviedla prítomnosť politikov.

Známa slovenská kapela odmietla vystupovať. Nepáčila sa jej účasť politikov na podujatí
TASR - Veronika Mihaliková

"Sečovce naše krásne. Mrzí nás to, ale na podujatí, kde sa propagujú a kampaňujú politické strany, nedokážeme vystúpiť. Zbadáme sa na inom podujatí," napísali členovia kapely na sociálnej sieti. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Politici na podujatí

Skupina mala vystúpiť v rámci podujatia, ktoré mesto organizovalo. Na ňom sa však objavili zastúpenia politických subjektov. Strany Hlas, Smer, KDH a Republika a hnutie Sme rodina sa podľa média Korzár Dolný Zemplín zapojili do súťaže vo varení gulášu. Zároveň mali na podujatí vlastné stánky, v ktorých rozdávali letáky a organizovali tombolu. 

Kapela sa radikálne dištancuje od politiky. Odmieta, aby si ju ľudia spájali s niektorým z politických subjektov. Toto odčlenenie majú dokonca ukotvené aj v zmluve. V nej píšu, že sa daného podujatia zúčastnia iba ak na ňom nebude propagovaná alebo reklamovaná žiadna politická strana alebo hnutie, a to vrátane nezávislých kandidátov či kandidátov samospráv.

Reakcia fanúšikov a mesta

Fanúšikov síce zamrzelo, že si nemôžu vychutnať koncert ich obľúbenej kapely, ale jej reakciu pochopili a ocenili. Mesto sa naopak k situácii nevyjadrilo. Korzár uviedol, že primátor Sečoviec Dominik Frajkor je celý týždeň na dovolenke.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok