Súd schválil dohodu o vine a treste pre Slobodníka. Rozhodnutie je právoplatné

ta3
21.8.2023 09:30

Špecializovaný trestný súd schválil dohodu o vine a treste, ktorú bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník uzavrel s prokurátorom. Namiesto pôvodnej dohody ale žiadal prísnejší trest, ktorý obe strany potom aj akceptovali.

Sudca si pre Slobodníka predstavoval prísnejší trest, pretože konal ako verejný činiteľ mal putovať za mreže na päť až dvanásť rokov. Po dohode o vine a treste dostal exriaditeľ Národnej jednotky finančnej polície za príjmanie úplatku v troch skutkoch tri roky podmienečne so skúšobnou dobou na štyri roky.

Zákaz kontaktu s Bödörom

Rovnako tiež probačný dohľad a zákaz akéhokoľvek kontaktu s Norbertom Bödörom, Martinom Kučerkom, Štefanom a Petrom Žigovcami, Miroslavom Janebom, Robertom Bullom, a Petrom Petrovom. Okrem toho aj zákaz činnosti v orgánoch verejnej moci na päť rokov. 

Na súd prišiel aj Marek Para, obhajca Norberta Bödöra a požiadal súd, aby zrušil dohodu pre jej nezákonnosť. Sudca to odmietol. Samosudca Rastislav Stieranka nakoniec dohodu o vine a treste po úpravách schválil a Slobodník sa v závere vyjadril, že svoje skutky ľutuje.

Bernard Slobodník prišiel na súd v sprievode svojho advokáta Petra Kubinu. V procese má sudca výhrady k dohode Slobodníka s prokurátorom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok