Dron narazil do strechy stanice v ruskom Kursku, pri Moskve bol iný zostrelený

ta3/čtk
20.8.2023 07:57

Ruská protivzdušná obrana dnes (20.8.2023) ráno zneškodnila dron mieriaci na Moskvu. Kvôli incidentu, ktorý sa obišiel bez zranení, bola na moskovských letiskách Vnukovo a Domodedovo na určitú dobu prerušená prevádzka a niekoľko letov pristálo na iných letiskách.

Už v noci ukrajinský dron narazil do strechy nádražnej budovy v ruskom Kursku, kde potom vypukol požiar, informoval dnes ráno gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt. Päť ľudí podľa neho utrpelo ľahké zranenia spôsobené rozbitým sklom.

V Moskovskej oblasti dron detekovala protivzdušná obrana, po zneškodnení "elektronickými prostriedkami" stroj havaroval v neobývanom mieste a nespôsobil žiadne zranenia ani majetkové škody, píše agentúra AFP s odvolaním sa na ruské úrady, ktoré incident označili za "pokus o teroristický útok" zo strany kyjevského režimu. Sedem mŕtvych a skoro 150 zranených si v sobotu vyžiadal ruský raketový útok na severoukrajinský Černihiv.

Železničná stanica údajne zasiahnutá ukrajinským dronom sa nachádza v centrálnej časti Kurska, ktorý leží zhruba 150 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. V poslednej dobe sú drónové útoky, explózie a následné požiare v Rusku aj na Ruskom okupovaných územiach Ukrajiny bežné. Podľa hodnotenia médií sú prinajmenšom niektoré z týchto udalostí dielom ukrajinských síl. V piatok bolo nad mnohomiliónovou Moskvou zostrelené bezpilotné lietadlo, ktorého trosky poškodili jeden z pavilónov tunajšieho výstaviska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok