Aj fľašu na vodu treba čistiť: S týmto trikom to zvládnete v prípade, že má úzke hrdlo

TA3/zm
31.8.2023 16:00

Hoci si vo fľaši nosíte len čistú vodu, aj tak v nej vznikajú usadeniny a treba ju pravidelne umývať. Dokonca odborníci odporúčajú urobiť tak denne. Opláchnuť vodou a saponátom nestačí, použite radšej tento fígeľ.

Aj fľašu na vodu treba čistiť: S týmto trikom to zvládnete v prípade, že má úzke hrdlo
Freepik

Umyť fľašu na vodu sťažuje aj fakt, že väčšina z nich má úzke hrdlo. Jednoduchý recept na jej čistenie však vyrieši všetko, aj zúžený tvar, aj prípadné baktérie.

Soľ či ryža

Nepotrebujete žiadnu kefku ani špongiu, fľaši s úzkym hrdlom dokážete vyčistiť aj bez týchto pomocníkov. Potrebujete na to však hrubozrnnú soľ alebo ryžu. Či už si vyberiete jedno alebo druhé, pripravte si tri lyžice, ktoré nasypete do fľašky. Následne pridajte trošku vody, fľašu uzatvorte a dobre ňou traste hodnú chvíľu.

Mechanické čistenie

Dôvodom, prečo treba do fľaše niečo nasypať, je mechanické čistenie. Vďaka tomu, že sa zrniečka dostanú aj do úzkeho hrdla, budete mať istotu, že sa vnútro dokonale vyčistilo. V tomto prípade je možno soľ o niečo lepšia voľba ako ryža, keďže slané zrnká čiastočne aj dezinfikujú.

Teplá či studená

Témou čistenia fliaš je aj teplota vody. Odborníci odporúčajú teplú no nie horúcu vodu. Podľa nich je však podstatnejšie niečo celkom iné. Mnoho ľudí nenechá fľaši dobre vyschnúť, a tak sa vytvára prostredie ideálne pre množenie baktérii. Teplá či studená je teda v podstate jedno, hlavne, aby voda vyschla.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok