Od okien až po podlahy: Čierny čaj vyčistí takmer všetko a bez chémie

TA3/zm
29.8.2023 10:00

Na upratovanie nepotrebujete čistiace prostriedky, vystačíte si s pár vrecúškami čierneho čaju.

Od okien až po podlahy: Čierny čaj vyčistí takmer všetko a bez chémie
Freepik

Keď si najbližšie budete variť čierny čaj, vrecúška nevyhadzujte. Ponúkajú možnosť, ako ekologicky a ekonomicky vyupratovať takmer celú domácnosť.

Okná

Pripravte si dve vrecúška čierneho čaju, šťavu z jedného citróna a 5 litrov vlažnej vody. Čaj nechajte lúhovať asi desať minút vo vode, potom pridajte citrón a máte roztok ideály na umývanie okien. Navyše, sklenené tabule ostanú oveľa dlhšie čisté.

Chladnička

Opätovne vylúhovaný čierny čaj môže slúžiť aj ako roztok na umývanie chladničky. Výhoda tohto ekologického upratovania je aj tá, že čaj pohlcuje pachy, takže chladnička nebude smrdieť.

Podlahy

V tomto prípade budete potrebovať čaj pripravený až z piatich vrecúšok, aby bola v roztoku silná koncentrácia kyseliny trieslovej. Tá si dokáže poradiť s drevenými povrchmi, takže ak máte doma práve takéto parkety, dostanú nový nádych a lesk.

Koberce

Keďže čierny čaj výborne pohlcuje pachy, môžete ho použiť aj na osvieženie kobercov. Vrecúško rozrežte a čajové lístky nechajte dobre vyschnúť. Potom ich nasypte na koberec, nechajte niekoľko hodín pôsobiť a dobre povysávajte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok