Lenivá diéta: O týždeň ste ľahšie o tri kilá a veľmi sa pri tom nebudete namáhať

TA3/zm
28.8.2023 16:00

Nevyhovujú vám diéty, pri ktorých si musíte počítať kalórie a vážiť porcie? Potom si na chudnutie naordinujte lenivú diétu, pri tej nič podobné nehrozí a pritom je efektívna.

Lenivá diéta: O týždeň ste ľahšie o tri kilá a veľmi sa pri tom nebudete namáhať
Freepik

O týždeň mínus tri kilá a pritom nebudete musieť vyvinúť extra námahu. To je benefit lenivej diéty.

Týždňový jedálniček

Odborníci odporúčajú lenivú diétu držať len týždeň, pretože skladba jedál nie je bohatá na všetky živiny. Ako väčšina redukčných programov, aj tento je postavený na vyššom príjme bielkovín a znížení sacharidov. Jedálny lístok by mal obsahovať denne päť až šesť porcií a hoci sme sľubovali, že nič nemusíte vážiť, len pre predstavu je to asi 300 gramov mäsa, respektíve bielkovín, a 150 gramov zeleniny. Lenivá diéta však povoľuje aj iné potraviny.

Povolené potraviny

Počas lenivej diéty sa zásobte hydinovým mäsom a rybami. Samozrejmosťou sú aj vajíčka a mliečne výrobky, ako zdroj živočíšnych bielkovín. Zelenina je povolená akákoľvek, ovocie sa odporúča najmä citrusové. Pridajte tiež zdravé oleje, semiačka či orechy.

Zakázané potraviny

Na týždeň však počas lenivej diéty musíte zabudnúť na sladkosti, alkohol, cestoviny, dobré by bolo vzdať sa aj zemiakov a bieleho pečiva. Zabudnite na rýchle občerstvenie, jedlo si treba chystať poctivo doma a ak nemáte čas, pokojne ju postavte na niekoľkých porciách surovej stravy denne.

Témy: dieťa chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok