Pozor, vodiči. Diaľnica D2 smerom do Česka je pre dopravnú nehodu uzavretá

ta3 TASR
18.8.2023 08:39

Diaľnica D2 smerom do Českej republiky je v súčasnosti uzavretá. Dôvodom je dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazili dve autá. Nehoda si mala vyžiadať aj jednu obeť. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Pozor, vodiči. Diaľnica D2 smerom do Česka je pre dopravnú nehodu uzavretá
facebook.com/KRPZBA

Premávka je odklonená

"Z dôvodu odstraňovania následkov dopravnej nehody dvoch motorových vozidiel, ku ktorej došlo na piatom kilometri diaľnice D2 v smere do Českej republiky, je na nevyhnutne potrebný čas diaľnica v uvedenom smere uzavretá," upozorňuje polícia.

Premávka je odkláňaná na výjazde smer Malacky po štátnej ceste I/2. Polícia zároveň vodičov žiada, aby sa uvedenému úseku vyhli a použili na presun alternatívne trasy.

Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. Zelená vlna RTVS špecifikuje, že na D2 pri Kútoch sa zrazilo auto s kamiónom. Vodičov upozorňuje, že na obchádzkovej trase po starej ceste cez Malacky sa zdržia viac ak 40 minút. "Dobrzďuje sa ešte na diaľnici D1 pred Malackami," podotýka. 

Vyjadrenie záchranárov

 K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. "Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom utrpel vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, druhá osoba, 40-ročná spolujazdkyňa, utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. "Lekár jej na mieste poskytol predlekársku zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola pri vedomí s vážnymi poraneniami letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov," informovala Hopjaková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok