Podvedená starenka prišla o 9-tisíc eur. Peniaze vyhodila z okna

ta3/Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj
17.8.2023 12:53

Stále neznámy muž telefonicky kontaktoval 87-ročnú ženu. Predstavil sa ako jej vnuk a povedal jej svoju vymyslenú historku.

Podvedená starenka prišla o 9-tisíc eur. Peniaze vyhodila z okna
TASR/Pavol Ďurčo/KR PZ v Banskej Bystrici foto ilustračné

""Svoju starkú" následne tento "jednorázový vnuk" presvedčil o tom, že sa dostal do vážnych problémov tak, že pomohol dvom ľuďom, ktorí od neho chceli, aby poslal balíček. Keď však balíček poslal, tak sa ukázalo, že sú v ňom zbrane a drogy a preto ho zavreli. Z toho dôvodu potrebuje od nej pomoc a potrebuje sa vykúpiť, lebo skončí na 12 rokov vo väzení," píše Polícia SR - Trenčiansky kraj na svojom Facebooku.

Pani tento historke uverila, peniaze zabalila do tašky a vyhodila ju "vnukovi" von z okna. "Peniaze mal podľa pokynov falošného vnuka niekto vziať a doručiť tomu, kto ho mal zachrániť pred niekoľkoročným väzením," píše krajská polícia. 

"Polícia v Trenčíne vec vyšetruje ako zločin podvodu a na prípade intenzívne pracuje vyšetrovateľ aj trenčianski kriminalisti. Údajnému vnukovi hrozí podľa trestného zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uvádza polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok