Lekárka zavraždila svoje tri deti, následne sa pokúsila o samovraždu. Prípad šokoval krajinu

ta3 ČTK
16.8.2023 10:24

Novozélandská porota uznala 42-ročnú Lauren Dickasonovú vinnou z vraždy svojich troch detí. Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej prípad šokoval celú krajinu.

Lekárka zavraždila svoje tri deti, následne sa pokúsila o samovraždu. Prípad šokoval krajinu
TASR/AP

Duševné problémy

Obžaloba však poukázala na znepokojujúce správy, ktoré Dickasonová posielala telefonicky niekoľko týždňov pred vraždami, ako aj na jej históriu vyhľadávania na internete. Napísala napríklad, že chce zabiť svoje deti a na Googli vyhľadala frázu "najúčinnejší liek na predávkovanie pre deti".

Dickasonová a jej manžel Graham Dickason, obaja kvalifikovaní zdravotnícki pracovníci, sa len niekoľko dní pred vraždami presťahovali z Južnej Afriky na Nový Zéland v nádeji na pokojnejší a stabilnejší život, než mali vo svojej domovskej krajine.

Lauren Dickasonová sa najprv pokúsila zabiť svoje deti pomocou zipsov a potom ich udusila vankúšmi. Potom ich uložila do postelí pod prikrývky a pokúsila sa spáchať samovraždu.

Ortopedický chirurg Graham Dickason sa vrátil z pracovnej večere a našiel deti mŕtve. Neskôr polícii povedal, že vedel, že jeho manželka bojuje s duševnými problémami a materstvom, ale že si nemyslí, že by bola schopná spáchať samovraždu.

Doživotie?

Verdikt o vine padol po štvortýždňovom súdnom procese. Žene hrozí doživotie. Novozélandské rádio (RNZ) uviedlo, že Dickasonová sedela počas čítania rozsudku nehybne na lavici obžalovaných. Potom, keď odchádzala, ticho plakala. Podľa RNZ bolo počuť, že plačú aj porotcovia.

Dickasonovej rodičia vydali vyhlásenie, v ktorom uviedli, že smrť detí bola dôsledkom dlhodobých psychických problémov ich dcéry. "Chceli by sme poslať odkaz rodinám a jednotlivcom na celom svete, aby si čo najskôr uvedomili príznaky popôrodnej depresie, a to tak u seba, ako aj u blízkych členov rodiny alebo priateľov vo svojom okolí," napísali Malcolm a Wendy Fawkesovci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok